Domačini najboljši

Športno društvo Partizan Renče je v soboto priredilo že 23. odprto prvenstvo Renč v skokih z male prožne ponjave. Po številu posamičnih odličij so bili na koncu najboljši prav domačini.

Največ odličij so v domači dvorani osvojili telovadci Partizana 
Renče. Foto: Igor Mušič
Največ odličij so v domači dvorani osvojili telovadci Partizana Renče. Foto: Igor Mušič

RENČE > Tekma, ki je štela tudi za pokal Slovenije, je naletela na velik odziv. Športno društvo Partizan Renče je v veliki kotalkarski dvorani v soboto gostilo več kot 400 tekmovalcev iz 12 klubov. Visokim skokom s salti in vijaki je na celodnevnem tekmovanju sledilo lepo število gledalcev, na koncu pa so se v posamičnem seštevku medalj najbolj veselili domačini, ki so osvojili po dve zlati in srebrni ter tri bronasta odličja. Primorsko prevlado je s petimi odličji kot drugi najmočnejši klub dopolnil FlipCapris, ki združuje telovadce iz slovenske Istre.

Telovadci iz naše pokrajine so stopali na stopničke skoraj v vseh kategorijah - od začetniških in cicibanskih do članskih.

V absolutni konkurenci je zmagal član Sokola Bežigrada Jaka Zorec pred domačinom Timom Mozetičem in še drugim Bežigrajčanom Jako Uršičem. V ženski konkurenci je bila najboljša piranska članica Sokola Pia Ban pred Mašo Habič (Devils) in še eno Primorko, Rebeko Grižon (FlipCapris).

Med mladinci so Primorci potolkli vso konkurenco, saj je zmagal Žan Zorn (Partizan Renče) pred Gašperjem Marsetičem iz koprskega Salta in še drugim Renčanom Matjažem Cotičem. Med mladinkami je bron osvojila telovadka domačega Partizana Lea Terčon. Boljši sta bili Ajda Šturm (Sokol) in Asja Kotnik (Ravne).

Odprto prvenstvo Renč rezultati

Ostali zmagovalci kategorij in najboljši Primorci na odprtem prvenstvu Renč v skokih na mali prožni ponjavi:

starejše deklice - 1. Manca Brezar (FlipCapris), 3. Alessia Stančič (Salto); ml. dečki - 1. Tristan Kofol (Vrhnika), 2. Enej Lango (Partizan Renče); ml. deklice - 1. Tayra Madžarović, 3. Tjaša Malečkar (obe FlipCapris); cicibani: 1. Mark Cvilak (Matrica), 3. Dane Kljun (FlipCapris); cicibanke - 1. Lana Dolinar (Partizan Renče); začetniki - 1. Emanuel Fajmut (Partizan Ravne), 2. Nikita Stepanov (Salto), 3. Sebastjan Bon (Partizan Renče).


Najbolj brano