Derbi za nov zasuk na lestvici

Derbi 34. kroga prve slovenske nogometne lige med Mariborom in Olimpijo so v razprodanem Ljudskem vrtu zaznamovali novi zasuki na igrišču in lestvici, kjer po zmagi 3:2 zdaj bolje kaže Ljubljančanom, ki se jim spet nasmiha naslov.

V Ljudskem vrtu so se po zadnjem derbiju prešerno veselili navijači Olimpije. Foto: Nebojsa Tejic/STA
V Ljudskem vrtu so se po zadnjem derbiju prešerno veselili navijači Olimpije. Foto: Nebojsa Tejic/STA

MARIBOR > Po razburljivi tekmi na tribunah in igrišču, kjer je imel precej dela s svojimi pomočniki tudi koprski sodnik Damir Skomina, se tehtnica zdaj spet nagiba v prid Olimpije. Čeprav sta do konca le še dva kroga, pa vendarle ne gre dati roke v ogenj, da bo razplet v sila nepredvidljivi sezoni po okusu ljubljanskih privržencev. Olimpija za potrditev prvega mesta potrebuje štiri točke, ob predpostavki, da bodo Mariborčani v preostalih dveh tekmah vknjižili popoln izkupiček. Naloga vijoličastih ne bo tako preprosta, kot se morda zdi, glavno vprašanje pa je, kako bodo branilci naslova predelali boleč sobotni poraz.

V sredo varovance Darka Milaniča čaka štajerski obračun v Celju, ki se še poteguje za četrto mesto in morebitno evropsko vozovnico, za konec pa v nedeljo še Gorica, pri kateri ni nič gotovega. Za Mariborčane bi bila seveda slaba tolažba naslov najboljšega strelca, ki se obeta bodisi Marcosu Tavaresu (16 golov) bodisi Luki Zahoviću, ki je spomladi res vroč. Vseh 15 zadetkov je zabil v drugem delu sezone. Pravzaprav se mu je odprlo na prvem letošnjem soočenju z Olimpijo, ko je z izenačujočim golom Mariborčane v Stožicah vrnil med žive. V soboto je z zadetkoma uprizoril zasuk od zaostanka 0:1 do vodstva Maribora z 2:1 v 52. minuti. V zadnje pol ure tekme se je na odprti fronti začel pravi ognjemet. Naposled se je smejalo trenerju gostov Igorju Biščanu, ki je tokrat pustil na klopi najboljšega posameznika Ricarda Alvesa, v nadaljevanju pa aktiviral aduta za zasuk Stefana Savića in Andresa Vombergarja, tudi strelca zmagovitega zadetka v 90. minuti.

Olimpija, ki spomladi ob desetih zmagah in šestih remijih še ni izgubila, ima v medsebojnih dvobojih z Mariborčani boljšo bilanco, kar bi tehtnico v primeru enakega točkovnega izkupička nagnilo na stran Ljubljančanov. Olimpija bo v sredo gostila Krško, za konec prvenstvene sezone pa jo čaka nedeljski dvoboj v Domžalah.


Najbolj brano