Delo želijo dokončati že drevi

Vzdušje v taboru obeh košarkarskih finalistov je po dveh tekmah končnice za prvaka in vodstvu Primorske z 2:0 povsem nasprotno. V Kopru že hladijo penino, medtem ko pri Olimpiji tuhtajo, kako bi še lahko presenetili tekmeca.

Trener Jure Zdovc Foto: Tomaž Primožič/FPA
Trener Jure Zdovc Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Olimpija nikakor ni tako daleč od Primorske, kot bi lahko pomislili ob pogledu na dosežke obeh ekip med tekmovalno sezono. Vsaj prvi dve tekmi finalne serije sta pokazali, da so Ljubljančani še sposobni prebliskov. Ne toliko na prvi tekmi v Kopru, kjer kljub zaključnemu jurišu več kot do znižanja izida niso mogli priti, kot na drugi v Stožicah, kjer so bili blizu izenačenja, pa jim ga je zelo verjetno odnesla tudi nenavadna sodniška odločitev - sicer po črki pravil, a kljub temu. Bes in frustracija Roka Badžima, ki je po uspešnem prvem prostem mestu zaradi praske na roki moral na klop in prazen pogled Dražena Bubniča, ki je moral na igrišče ter zgrešil prosti met za zelo verjeten podaljšek, najlepše opisujeta sezono Olimpije in tudi njene igre v finalu. Da so v finalu kolikor toliko enakovredni s Primorsko, gre zahvala Juretu Zdovcu, ki pa čudežev vendarle ne zmore. Poškodba Jana Špana je pač višja sila, nikakor pa odsotnost krilnega centra Luke Šamanića, ki se je odšel pokazati v ligo NBA. Od tam bi se moral vrniti že na drugo tekmo finala, pa ga še ni, kar je le odsev dogajanja v klubu. Vodilne najbrž bolj zanima, kako bo ta konec tedna minila skupščina lige Aba, saj si želijo po bližnjici, torej s povabilom, takojšnje vrnitve v ligo Aba 1. “Pred tretjo tekmo finalnega niza s Sixtom Primorsko je težko karkoli napovedovati. Na Koprčane se bomo dobro pripravili in naredili vse, da bomo tudi na tretjem obračunu konkurenčni in v igri za zmago. Igralce smo uspeli nekoliko sprostiti po tisti drugi tekmi v Stožicah, v Kopru pa bomo poskusili vse, da Sixt Primorsko presenetimo,” pravi trener Jure Zdovc.

V Kopru je seveda drugačna pesem in domači ne skrivajo namena, da bi naslov državnega prvaka, ki bi bil le še pika na i neponovljive sezone, potrdili že danes okoli 21. ure. Še posebej zato, ker še niso izgubili nobene odločilne tekme, ko je šlo na število zmag, tako v končnici lige Aba 2 kot v končnici državnega prvenstva. “Tekma ne bo lahka. Nikakor ne razmišljamo, da bomo Olimpijo zlahka ugnali še tretjič. Prva obračuna sta pokazala, da moraš biti za uspeh iz tekme v tekmo boljši. Naredili bomo vse, da popravimo številne napake v naši igri z druge tekme v Ljubljani ter končamo finalni niz,” pravi trener Jurica Golemac.

V finalu je 2:0

Na prvi tekmi v Kopru sta bili ekipi 30 minut tesno skupaj, nato pa so domačini i stopili v ospredje in na koncu zmagali z 79:61. Bolj napeto je bilo v torek v Ljubljani, ko je primorska ekipa dvakrat že vodila za deset točk, v izenačeni končnici pa je imela tudi več sreče in je zmagala s 76:75.

V klubu pravijo, da za tretjo tekmo vlada izjemno zanimanje, zato navijače pozivajo, da si vstopnice zagotovijo že v predprodaji na spletu in da v dvorano pridejo pol ure pred tekmo.


Najbolj brano