Čas za prvo zmago?

Koprski rokometaši se bodo drevi ob 19. uri pomerili z državnim podprvakom Ribnico. Varovanci Petra Mičovića, ki še ne pozna zmage na klopi Kopra, bodo v svoji Areni Bonifika lovili prve prvenstvene točke.

Morebitni uspeh Kopra je povezan tudi z učinkovitostjo Nina 
Grzentiča. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Morebitni uspeh Kopra je povezan tudi z učinkovitostjo Nina Grzentiča. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Pred rumeno-modrimi je nova tekma prve DRL. Potem ko so iz evropskih tekmovanj izpadli že v prvem krogu, so se lahko povsem osredotočili na domače tekmovanje. A v državnem prvenstvu so pokleknili že pri prvi oviri, saj je bil Maribor v domači dvorani Tabor uspešnejši (23:20). Čeprav novemu trenerju Kopra Petru Mičoviću voda še ne teče v grlo, pa bo morala njegova, še vedno mlada ekipa počasi začeti zbirati točke. Kljub temu naloga ne bo enostavna, saj bodo Primorci gostili vselej neugodno Ribnico. Če podatku, da gre za aktualnega državnega podprvaka, dodamo, da jih Primorci niso premagali na zadnjih šestih medsebojnih obračunih (štiri zmage Ribnice, dva remija), utegne biti delo še znatno težje. “Pričakujemo težko in trdo tekmo od začetka do konca. Nedvomno je edini cilj zmaga, saj si želimo prve zmage v državnem prvenstvu. Na Ribnico smo se dobro pripravili, ogledali smo si tudi posnetke z nekaterih njihovih tekem. Moramo biti zbrani vseh 60 minut,” pred tekmo razmišlja eden izkušenejših v mladi primorski ekipi Nino Grzentič.

Resda so rumeno-modri letos na trenutke že prikazali dober rokomet, manjka pa jim predvsem stalnosti v igri. Črne minute, ki so jim bili navijači Kopra priča že v lanski sezoni, so jih morda stale tudi večjega uspeha v Evropi. “Na trenutke smo igrali zares dobro, a žal se nam je prepogosto dogajalo, da smo se povsem ustavili. Potrebujemo še nekaj časa in predvsem uigravanja, saj se še nismo povsem navadili na sistem novega trenerja,” kljub slabšim rezultatom ostaja optimističen 25-letni Grzentič.

Ribničani, ki so pred začetkom nove sezone ostala brez svojega najboljšega rokometaša Nika Henigmana (okrepil je madžarski Pick Szeged), so v uvodnih dveh tekmah zbrali tri točke. Nekoliko presenetljivo so uvodoma v gosteh remizirali s Krko (27:27), a so se hitro pobrali in v drugem krogu suvereno odpravili Dobovo (30:21).


Najbolj brano