Bronx znova poražen

Škofijski Bronx je v torek zvečer v polfinalu prve lige izgubil tudi drugo tekmo z Dobovcem. Prvoligaši bodo sezono jutri nadaljevali s pokalom.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

DOBOVEC > Na zaostali drugi polfinalni tekmi prve lige je proti Bronxu Dobovec zmagal še drugič, tokrat s 4:1. Ker v finale napreduje ekipa, ki prva doseže tri zmage, manjka Štajercem, za katere odlično igra Kristjan Čujec iz Poljubinja pri Tolminu, do napredovanja le še ena tekma. Naslednja bo 18. maja.

Škofjoti so igrali brez poškodovanega odličnega strelca Uroša Djurića. Dobovec, ki se je med prazniki v četrtfinalu evropske lige prvakov odlično upiral (0:2) kasnejši finalistki Barceloni (prvak je portugalski Sporting), Bronxu skoraj ni dovolili igre pred svojimi vrati. Že v četrti minuti je primorsko mrežo zatresel Teo Turk, pred polčasom pa je za udobno vodstvo poskrbel hrvaški reprezentant Vedran Matošević. Hiter gol drugega reprezentanta vzhodnih sosedov, Luke Perića, je v začetku drugega polčasa razblinil vse upe Škofjotov, za katere je častni zadetek dosegel Jernej Peroša. Končni izid je v dresu Dobovca postavil Žiga Čeh. “Večina fantov igra tudi v mladinskem državnem prvenstvu, kar je zanje preveč. Kljub temu bomo naredili vse, da se Dobovcu približamo,” je po tekmi povedal trener Marko Hrvatin.


Najbolj brano