Brici brez sreče, Dekani na ničli

V uvodu v sezono primorskim ekipam večinoma ne gre po načrtih. Prvo točko so v primorskem dvoboju z Ankaranom-Postojno osvojile Bilje, Nafta je imela tudi proti Brdom srečne trenutke. Povsem so odpovedali Sežanci, Dekani pa so še brez osvojene točke.

 Foto: STA
Foto: STA
Nafta : Brda 3:2 (0:1)

Športni park, gledalcev 450 sodnik Goričan (Loče pri Poljčanah). Strelci - 0:1 Varga (35), 1:1 Ploj (65), 1:2 Ploj (66), 2:2 Klepac (83), 3:2 Cvrtila (90).

Brda: Radikon, Debenjak (od 71. Kuraj), Kompara, Štrukelj (od 59. Bužinel), Rijavec, Varga, Jazbar, Perko, J. Kodermac, L. Kodermac (od 71. Klepac), Žižek. Trener: Domen Beršnjak.

LENDAVA Kljub zdesetkani zasedbi, brez načetih Vuka Kostića, Žana Florjanca in Matica Marciusa, ki se bodo treningom predvidoma pridružili sredi tedna, so se Brici zelo dobro upirali enim glavnih kandidatov za napredovanje. Prvi polčas so po zadetku Sasche Varge, ki mu je podal Leon Kodermac, celo rešili v svojo korist. Prednost bi lahko bila še izdatnejša, a je v zaključkih akcije manjkala natančnejša zadnja podaja. V nadaljevanju so gostitelji unovčili kakovostnejši nabor nogometašev na klopi. Alen Ploj, ki je vstopil na igrišče na začetku drugega polčasa, je v razmaku pičle minute poskrbel za rezultatski zasuk. Brici vendarle niso izobesili bele zastave. Čeprav so začasno ostali brez načetega Maxija Leona Žižka, so prišli do izenačenja, ki ga je zrežiral Boštjan Klepac. Gostom se je obetala velika točka, od katere so bili oddaljeni le kakšno minuto. Briške upe pa je razblinil še en rezervist, Dino Cvrtila. ASO

Krka: Jadran Dekani 2:1 (1:0)

Stadion Portoval, gledalcev 100 sodnik Balažič (Ljubljana). Strelci - 1:0 Kambič (23), 2:0 Vujčić (50), 2:1 Nikolić (86, z 11m). Jadran Dekani: Paal, Stepančič, Lukač, Nikolić, Zyba (od 66. Gajšek), Babič (od 66. Petrovčič), Banovič, Vitezica, Ahmetović, Matošević, Juršić (od 83. Bejdić). Trener: Nedžad Okčić.

NOVO MESTO Dekančani so zabeležili še tretji zaporedni poraz. Izbranci Nedžada Okčića nikakor ne uspejo vpisati prvih točk v novi sezoni. Srečanje na Portovalu so bolje odprli farmacevti, ki so že v 23. minuti povedli. Uspešen je bil Luka Kambič. Tudi v drugi del igre so bolje vstopili domačini, nagrajeni pa so bili že po petih minutah nadaljevanja. Gostujočega vratarja Mateja Paala je premagal še Daniel Vujičić in povišal domače vodstvo na 2:0. Dekančani, ki so na vseh tekmah letošnje sezone lovili nasprotnika, so uspeli izenačiti v 86. minuti. Najstrožjo kazen je hladnokrvno izkoristil Žan Nikolić. Kljub želji, da se dokopljejo do prve točke, Jadranu ni več uspelo premagati domačega vratarja Darka Marjanovića. V naslednjem krogu bodo pesjani na domačem igrišču iskali prve točke proti ljubljanski Iliriji. ARS

Fužinar : Cherrybox 24 Tabor 2:1 (1:0)

Mestni stadion, gledalcev 200 sodnik Bukovec (Lendava). Strelci - 1:0 Gajić (12), 1:1 Sever (47), 2:1 Medved (72). Cherrybox 24 Tabor Sežana: Bičić, Vukelić, Kariž (od 86. Krivičić), Sever, Nemanič, Azinović, Stevanović, Stančič (od 70. Bačanin), Salkić, Ibou Kebe, Požrl (od 78. Aliaj). Trener: Andrej Razdrh.

RAVNE NA KOROŠKEM Pred sobotnim dvobojem z Radomljami v okviru občinskega praznika bo v sežanskem taboru nedvomno vladala visoka napetost. Uvod v sezono je pod pričakovanji vodstva, a spričo precejšnjih spremembe v ekipi tudi dokaj realen. Vprašanje je, če ni pritiska morda celo preveč. Na Koroškem so Sežanci prikazali slabo nogometno predstavo, v kateri bi sicer lahko iztržili remi, a so na koncu prevladali bojeviti gostitelji, ki so prikazali veliko mero volje. Pri obeh zadetkih je popolnoma odpovedala obrambna vrsta gostov, vključno z vratarjem Nickom Bičićem. “Lahko bi sicer osvojili točko, vendar ko je v igri toliko individualnih napak, te to kaznuje. Le drugo polovico prvega polčasa smo igrali tako, kot bi morali. Pričakoval sem, da bomo tako nadaljevali tudi v drugem polčasu, a ni bilo tako. Zmaga domačih je v vsakem primeru zaslužena,” je dejal trener Tabora Andrej Razdrh.

V obdobju najboljšega dela sežanske igre je izenačil Leon Sever in gostom vrnil upa nje v preobrat. A to je trajalo le do 72. minute, ko je štiri minute po vstopu v igro rezervist Žan Medved postavil končni izid tekme. Sežanci bi v izdihljajih srečanja lahko izenačili, a je Marko Bačanin zgrešil nemogoče in zmaga je ostala doma.


Najbolj brano