Brez presenečenja v Stožicah

Iluzorno je bilo upati, da bo se bo rezultatska krivulja nogometašev Gorice po vseh pretresih zasukala v Stožicah. Olimpija je na uvodni tekmi zadnje četrtine prvenstva s pol moči zmagala s 3:1.

Rok Kronaveter (levo) je včeraj vpisal gol in asistenco za Olimpijo, 
Etien Velikonja (desno) pa podajo za tolažilni zadetek Gorice. Foto: M24.si
Rok Kronaveter (levo) je včeraj vpisal gol in asistenco za Olimpijo, Etien Velikonja (desno) pa podajo za tolažilni zadetek Gorice. Foto: M24.si

LJUBLJANA > Predpočitniško razpoloženje je bilo včeraj popoldne vidno tudi na tribunah, kjer se je po optimističnem štetju zbralo približno 500 gledalcev. Ljubljančani so pričakovano prevzeli pobudo. Posest žoge je bila pretežno jalova, ritem igre pa na nižjih obratih, a ob ubogih gostih je bila nevarnost vselej za vogalom. Tako kot v 15. minuti, ko so si Novogoričani sami zagrenili življenje v obrambi, Grega Sorčan pa se je po neučinkovitem izbijanju odkupil z obrambo strela Stefana Savića iz neposredne bližine. Drugega Olimpijinega žonglerja Asmirja Suljića je včeraj nadomeščal Albanec Endri Cekici, ki pa je zaman poskušal naravnati merilne naprave.

Na drugi strani, kjer je prvič to pomlad spet združila moči naveza Jaka Kolenc - Rok Grudina, je zbranost domačega vratarja Nejca Vidmarja preizkusil Adel Halilović. To pa je bil v prvem delu praktično edini omembe vreden poskus na vrata Olimpije, ki ob ležernem pristopu in kopici napačnih podaj ni blestela, a je z najmanjšim naporom dosegla največji učinek.

Olimpija : Gorica 3:1 (1:0)

Stadion Stožice, gledalcev 500 sodnik Glažar (Hajdina) 6. Strelec - 1:0 Putinčanin (25), 2:0 Kronaveter (48, 11 m), 3:0 Lupeta (54), 3:1 M. Kavčič (74).

Olimpija: Vidmar 6, Štiglec 6, Maksimenko 6, Bagnack 6, Putinčanin 6, Valenčič 6, Kronaveter 6,5, Cekici 6,5 Savić 6, Andrejašič 6, Lupeta 6 (od 84. Jurčevič -). Trener: Safet Hadžić.

Gorica: Sorčan 5,5, M. Kavčič 5,5, T. Kavčič 5, Lipušček 5, Halilović 5, Kolenc 5, Grudina 5 (od 65. Šipek -), Hodžić 5 (od 84. Jermol -), Osuji 5, Filipović 5, Velikonja 5 (od 75. Smajlagić -). Pomočnik trenerja: Florijan Debenjak.

Rumeni kartoni Štiglec: Lipušček, Halilović. Rdeč karton - Halilović (2x ru. k., 47).

Če ni šlo iz igre, je pa iz prekinitev, v katerih je Rok Kronaveter še vedno mojster. Prvi prosti strel z desne je bil resda zvit, a je žoga prepotovala ves kazenski prostor, preden jo je na oddaljeni vratnici Marko Putinčanin le pospravil v mrežo. Le kakšno minuto kasneje bi se mreža gostov spet lahko zatresla. Na novogoriško srečo se je ob projektilu Kronavetra le okvir vrat, ki so ga gostitelji v drugem polčasu zadeli še dvakrat.

Če je bilo še kakšno neznatno upanje, da bomo v Stožicah spremljali iz goriškega zornega kota zanimivejše oziroma negotovo nadaljevanje, se je to razblinilo takoj na začetku drugega polčasa. Po rokoborskem prijemu Adela Halilovića v kazenskem prostoru gostov je sledila dvojna kazen: enajstmetrovka, ki jo je v drugi gol pretvoril Kronaveter, ter drugi rumeni karton in posledična izključitev novogoriškega branilca. Do konca tekme je bilo tako le vprašanje izkoristka Olimpijinih (proti)napadov, oziroma koliko žog bo končalo za Sorčanovim hrbtom. Na srečo je le ena, Zadel je Jocy Lupeta . Vtis pa je ob igralcu manj z golom za rezultatsko znosnih 1:3 popravil Matija Kavčič. “Z obrambno naravnanim načrtom in protinapadi smo poskušali presenetiti, a se ni izšlo. Naposled so na površje prišle Olimpijine veščine, mi pa moramo na naslednjih tekmah najti izhod iz črne luknje,” je povedal pomočnik trenerja Gorice Florijan Debenjak.


Najbolj brano