Borac je s Primorsko kapituliral tudi v domači dvorani

V Čačku je grmelo kot nekoč, toda Borac je kapituliral, je eden od naslov srbskih medijev, ki so spremljali drugo tekmo polfinala lige Aba 2. Košarkarji Primorske so zdržali pritisk polne dvorane in se ekspresno uvrstili v finale lige, kjer jih čaka skopski MZT.

Domači Ilija Đoković (št. 10) je s trojkami ohranjal upanje Borca,  
Žan Mark Šiško (v sredini) pa si je tokrat hitro nabral osebne 
napake.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Domači Ilija Đoković (št. 10) je s trojkami ohranjal upanje Borca, Žan Mark Šiško (v sredini) pa si je tokrat hitro nabral osebne napake.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

ČAČAK, KOPER > V Čačku nikoli ni bilo lahko zmagovati in za vsako ekipo je igranje v nabito polni dvorani svojevrsten zrelostni izpit. Še posebej včeraj, ko je domačim košarkarjem šlo za biti ali ne biti, kajti le zmaga jih je ohranjala v igri za veliki finale drugoligaškega regionalnega tekmovanja. Dvorana Borca je bila spet nabito polna, v njej se je gnetlo več kot uradnih 2500 gledalcev, temu primerno pa je bilo tudi peklensko vzdušje.

Primorska je sicer vso tekmo držala prednost, čeprav se je prvotni taktični načrt hitro porušil. Motor ekipe Žan Mark Šiško, ki je v prvem polfinalu zbral kar 17 podaj, je po šestih minutah in pol igre napravil že tretjo osebno napako, na parket je do konca polčasa stopil le še v zadnjih sekundah prve četrtine, ko je s polaganjem poskrbel za vodstvo s 26:19. V nadaljevanju je Primorska dobila skok pod obročema (32:23) in vodila za 12 točk (39:27), potem pa je občinstvo dalo krila svojim košarkarjem, ki so po nizu 10:0 v zadnji sekundi imeli met za vodstvo, a se je polčas končal z izidom 40:41.

Borac : Sixt Primorska 69:73

Dvorana Borac, gledalcev 2500 sodniki Radović, Kruljac (oba Hrvaška), Koljenšić (Črna gora); četrtine - 19:26, 21:15, 11:18, 18:14. Borac Čačak: S. Gavrilović 6, Popović 2, R. Đoković 5, I. Đoković 20, I. Gavrilović 12, Majstorović 7, Prlja 6, Kočović 5, Marinović 6. Trener: Jovica Arsić.

Sixt Primorska: Harris 20, Čakarun 16, Marinković 9, Hodžić 9, Jagodić-Kuridža 11, Vujasinović 2, Šiško 4, Vončina 2. Trener: Jurica Golemac.

Domača evforija se je nekoliko ohladila, Lance Harris in Šiško sta tigre znova popeljala v ospredje (47:42). Ti so nato v ospredju vztrajali vse do sredine zadnje četrtine, ko so domači znova izničili prednost Primorske. Po štirih minutah zadnje četrtine je Borac izenačil na 61. Ko so domači v naslednjem napadu zadeli še drugo zaporedno trojko, je bilo 64:61. Marijan Čakarun je goste vrnil v vodstvo, Alen Hodžić je s trojko poskrbel za 68:64. Pri vodstvu 70:67 je Marko Jagodić-Kuridža zgrešil oba prosta meta, a to v odločilnih trenutkih takoj popravil z izvrstno igro v obrambi proti prvemu strelcu domačih Iliji Đokoviću (20 točk), ki mu je žoga ob poskusu meta za tri padla v aut. “Tekmo smo odigrali nekoliko slabše v napadu, verjetno zaradi pomembnosti obračuna. Niz smo namreč želeli zaključiti po dveh tekmah,” je dejal najboljši posameznik Primorske v ligi Jagodić-Kuridža. Nato je zadel še rezervist Daniel Vujasinović in potrdil ekspresno uvrstitev v finale lige, kjer bosta nasproti stala Primorska in MZT Skopje, ki je prav tako ekspresno izločil sarajevski Spars. “Zmagala je boljša ekipa, Primorska je odlično sestavljena ekipa. Odličen skok tekmeca nam je ustvaril velike težave, bili smo nervozni, v končnici pa smo v veliki želji naredili preveč napak,” je povedal domači trener Jovica Arsić. Njegov kolega na koprski klopi Jurica Golemac pa je dodal: “Skoraj vso tekmo smo vodili in nadzirali njen potek. Nismo padli niti, ko je tekmecem uspela serija za preobrat, kar le še dodatno priča o mentalni pripravljenosti naših fantov.”

Kako do lige Aba 1

V velikem finalu lige Aba 2 bodo igrali na tri zmage, finale pa bo potekalo v zgoščenem ritmu tekem. Prvi dve bosta 1. in 2. aprila v Kopru, povratni tekmi bosta 4. in 5. aprila v Skopju, morebitna peta, določilna tekma pa bo v Kopru 8. aprila.


Najbolj brano