Boe zmagovalec pokljuškega zasledovanja, Fak 22.

Norvežan Johannes Thinges Boe je zmagovalec zasledovalne tekme za svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki. Po fotofinišu je premagal Francoza Quentina Fillona Mailleta. Tretji je bil Rus Aleksander Loginov. Najboljši Slovenec je bil Jakov Fak na 22. mestu. Miha Dovžan je bil 49.

Francoz Quentin Fillon Maillet, Norvežan Johannes Thinges Boe in 
Rus Aleksander Loginov.

 Foto: STA
Francoz Quentin Fillon Maillet, Norvežan Johannes Thinges Boe in Rus Aleksander Loginov.  Foto: STA

POKLJUKA > Mlajši od bratov Boe je imel pred zadnjim streljanjem v stoječem položaju 48 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem, a si je privoščil dva zgrešena strela. Loginov je zadel vse tarče in v zadnji krog krenil z nekaj metri prednosti pred Norvežanom.

Boe je do konca tekme pokazal, da je ta trenutek med najhitrejšimi tekači med biatlonci. Na 12. kilometru je že bil pred Loginovom, ki je tik pod vrhom zadnjega vzpona še padel. To je izkoristil Maillet in šele na ciljni črti je moral priznati premoč vodilnemu v skupnem seštevku svetovnega pokala Boeju, zmagovalcu četrtkovega sprinta.

Boe je tekmo končal s tremi zgrešenimi streli in 0,1 sekunde prednosti pred Mailletom, ki je zadel vseh 20 tarč. Loginov je z enim zgrešenim strelom zaostal 1,9 sekunde.

Fak je na 22. mestu zgrešil en strel, zaostal je 1:57 minute. Četrti s prve pokljuške tekme na 20 kilometrov posamično je startal kot 39.


Najbolj brano