Bo državni prvak tudi Tolminec Kristjan Čujec?

V državnem prvenstvu v dvoranskem nogometu je v boju za naslov favorite iz Litije za korak prehitel Dobovec, za katerega igra Tolminec Kristjan Čujec.

Med strelce za zmago Dobovca nad Litijo se je vpisal tudi tolminski 
nogometaš Kristjan Čujec. Foto: Igor Mušič
Med strelce za zmago Dobovca nad Litijo se je vpisal tudi tolminski nogometaš Kristjan Čujec. Foto: Igor Mušič

V finalnem ciklu na tri zmage so aktivni kar štirje Primorci. Po prvem dvoboju se veseli le član Dobovca Kristjan Čujec. Dobovec je namreč premagal Litijo, ki je bila sicer v rednem delu prvenstva boljša. V Zasavju dela sicer kar tričlanska primorska kolonija - igralca Borut Ručna in Anže Širok ter trener Damir Pertič. Popravni izpit bodo imeli v petek v domači dvorani. Boj za bronasto odličje, kjer sta predvideni le dve tekmi, so bolje od Sevničanov začeli Mariborčani.

Litijani so doma začeli svojemu ugledu primerno, a vodstvo, ki ga je zagotovil reprezentant Alen Fetić, ni dolgo trajalo. Dobovec, za katerega je izvrstno branil reprezentančni vratar Damir Puškar, je z goloma Roka Mordeja naredil preobrat, a spet le za kratek čas. Kobariški nogometaš Litijanov Borut Ručna je namreč do odmora dvakrat zadel v polno, Mordej pa enkrat.

V drugi polčas sta tako moštvi krenili izenačeno. Litiji ob jalovi terenski premoči žoga ni hotela v gol, v zadnjih devetih minutah pa se je odprlo Dobovcu - najprej z golom Josipa Jurića, po tem pa še z nesrečnim avtogolom Ručne. Juriš z vratarjem v polju je Litijanom prinesel le še dodaten gol zaostanka, za katerega je v protinapadu poskrbel tolminski reprezentant Dobovca Kristjan Čujec.


Najbolj brano