Ankaran Hrvatini - Triglav Kranj 2:0 (1:0)

Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici premagali kranjski Triglav z 2:0 (1:0).

Ankaran (beli dresi) je po šele drugi zmagi v sezoni na desetem 
mestu z 12 točkami Foto: Leo Caharija
Ankaran (beli dresi) je po šele drugi zmagi v sezoni na desetem mestu z 12 točkami Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Čeprav so pripeljali številne okrepitve, pozimi je prišlo kar 11 novih igralcev, pa so Ankarančani očitno že dovolj uigrani za zbiranje točk. Jeseni pri tem niso bili ravno uspešni, v prvih dveh tekmah nadaljevanja prvenstva pa so osvojili štiri točke in se povsem približali današnjemu tekmecu.

Športni park, sodniki: Balažič (Ljubljana), Bensa (Kojsko) in Benc (Rače). Strelca: 1:0 Suljić (16.), 2:0 Romero (87./11 m). Ankaran Hrvatini: Paal, Humar, Badžim, Pahor, Mate, Romero (od 90. Gerc), Burkić, Suljić, Nkama, Santos (od 69. Delgado), Bordon (od 77. Vodeb). Triglav: Džafič, Šmit, Zec, Suljevič, Križaj, Pušnik (od 62. Arh Česen), Tijanič (od 87. Kuhar), Bukara, Majcen, Vokić (od 69. Žurga), Poplatnik. Rumeni kartoni: Suljić, Burkić, Delgado; Šmit, Suljevič. Rdeči karton: Šmit (81.).

Ankaran, ki ga je tokrat zaradi kazni Vlada Badžima vodil pomočnik Alfred Jermaniš, je po šele drugi zmagi v sezoni na desetem mestu z 12 točkami, deveti Triglav, ki je moral zaradi kazni igrati brez izkušenih Alena Krcića in Dejana Robnika, ima le še dve več. Kranjčani tako v treh obračunih z Ankaranom še naprej ostajajo brez zmage.

V prvem polčasu je bil nekoliko več pri žogi Triglav, tudi večkrat sprožil, a Mateja Paala ni premagal. Enega nevarnejših strelov je v 28. minuti sprožil Dejan Vokić, ki je udaril z glavo, Paal pa je odlično posredoval in žogo odbil.

Na drugi strani so bili Ankarančani tudi nekajkrat precej konkretni, največkrat je poskušal Patrik Bordon, povedli pa so v 16. minuti, ko je malce zunaj kazenskega prostora streljal novinec v primorski ekipi Čazim Suljić, zadel prečko, žoga pa se je nato od Elvisa Džafiča odbila v mrežo.

V uvodu drugega polčasa prav veliko priložnosti ni bilo, so pa Kranjčani spet zagrozili v 73. minuti, bili dvakrat nevarni, na koncu pa je Matej Poplatnik žogo poslal mimo gola iz bližine. Pet minut pozneje je po kotu z glavo streljal še Dino Suljevič, a tudi on je bil malce premalo natančen.

Ankarančani bodo v 20. krogu v soboto gostovali v Velenju, Kranjčani pa bodo gostili Maribor.

Na drugi strani so bili zelo blizu drugega zadetka Ankarančani, ko so v 79. minuti izpeljali protinapad, do strela z roba kazenskega prostora je prišel rezervist Raoul Delgado, a z nizkim strelom zadel le vratnico.

Kranjčani so v 81. minuti ostali brez Vlada Šmita, ki je moral po nevarnem startu zaradi drugega rumenega kartona z igrišča. Številčno prednost so Primorci unovčili v 87. minuti, ko je David Tijanič igral z roko v kazenskem prostoru, Aristoteles Romero, tako kot Suljić posojen iz Crotoneja, pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen za 2:0 in zmago primorskega moštva.


Najbolj brano