Alonso po koncu sezone končuje kariero

Španec Fernando Alonso, dvakratni svetovni prvak v formuli 1, se bo po koncu sezone poslovil od dirkališč, vsaj kar se tiče te najprestižnejše avtomobilistične panoge.

Španec Fernando Alonso, dvakratni svetovni prvak v formuli 1, se 
bo po koncu sezone poslovil od dirkališč. Foto: Vir: Wikipedia
Španec Fernando Alonso, dvakratni svetovni prvak v formuli 1, se bo po koncu sezone poslovil od dirkališč. Foto: Vir: Wikipedia

LONDON > "Po 17 prekrasnih sezonah v tem lepem športu je čas za spremembe. Odločitev sem sprejel že pred nekaj meseci. V letošnji sezoni me čaka še nekaj dirk, na njih bom dal vse od sebe, dirkal bom z več strastmi kot kdaj koli prej," je sporočil Alonso.

Španec je kariero začel leta 2001 v Melbournu, in sicer kot voznik Minardija. Hitro je pokazal svojo kakovost, svoj višek pa je dosegel leta 2005, ko je z Renaultom postal svetovni prvak. Uspeh je ponovil leto pozneje.

V karieri je zbral 32 zmag, 97-krat se je uvrstil na stopničke. A zadnje so že kar precej oddaljene, leta 2014 je bil drugi na veliki nagradi Madžarske. Naslednje leto se je preselil v McLaren, za katerega vozi še zdaj, a z njim nikoli ni bil boljši kot peti. V letošnji sezoni je 12-krat osvajal točke, s 44 se trenutno nahaja na devetem mestu skupnega seštevka.

Novico je potrdilo tudi njegovo moštvo, ki je nekaj takega tudi pričakovalo. "Spoštujemo njegovo odločitev, čeprav menimo, da je trenutno v življenjski formi," so sporočili iz McLarna.


Najbolj brano