V mestu Odprta kuhna in bosanske dobrote, na podeželju šparglji

Ta vikend bo Koper z okolico v znamenju kulinaričnih prireditev. Jutri se na Carpacciov trg vrača Odprta kuhna, v nedeljo bo iz Taverne zadišalo po bosanskih dobrotah, na podeželju pa bodo ponujali špargljeve jedi.

Jutri se na Carpacciov trg vrača priljubljena kulinarična tržnica 
Odprta kuh
Jutri se na Carpacciov trg vrača priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuh'na. Foto: Zdravko Primožič/FPA

ISTRA > Carpacciov trg in Taverna bosta jutri prvič letos ponovno gostila priljubljeno kulinarično tržnico Odprta kuhna. Po jedeh z vseh koncev sveta bo dišalo od 11. do 21. ure.

Kdor bolj kot na eksotiko stavi na domače okuse, pa se lahko jutri odpravi na Škofije, kjer vabijo na prireditev Škofije polne energije. Poskrbeli bodo za špragljado ter za celodnevni spremljevalni in zabavni program.

Šparglji bodo na jedilniku tudi v Gračišču, kjer v nedeljo prirejajo 2. Špargljev pohod. Udeležence bodo popeljali po vasi Gračišče do hriba Lačna in tamkajšnjega razglednega stolpa, nato pa prek Hrastovelj in Kubeda nazaj v Gračišče, kjer se bodo lahko okrepčali s fritajo s šparglji in polento ter s špargljevo juho.

V nedeljo bo spet živahno na Carpacciovem trgu in v Taverni, ki bosta po sobotni Odprti kuhni gostila še Bosanski festival. Poleg tradicionalnih bosanskih jedi in kave obljubljajo tudi bogat kulturni program.

Kulinarične prireditve se bodo nadaljevale tudi v maju. 5. maja v Koper znova prihaja Podeželje v mestu, 12. maja sledi prireditev Koper na dlani, med 18. in 20. majem pa bo v Marezigah 46. Praznik refoška in slovenske Istre.

Pomlad je tudi čas osmic. Osmica Krmac v Bertokih, ki je odprla vrata 18. aprila, bo odprta še do 29. aprila, med 27. aprilom in 6. majem pa k sebi vabi osmica in turistična kmetija Jakomin v Kubedu.


Najbolj brano