Na tekmovanju v Nemčiji slavil pad thai iz Kopra

Minuli konec tedna se je ekipa koprske tajske restavracije Chada odzvala na povabilo združenja Tajcev v Nemčiji, ki so v Kielu v bližini Hamburga v sklopu 5. Tajskega festivala med drugim organizirali kulinarično tekmovanje v pripravi tipične tajske jedi, pad thaia, na katerem je slavila koprska restavracija.

Duang Krulc med pripravo zmagovalnega pad thaia. Foto: Vir: FB Duang Krulc
Duang Krulc med pripravo zmagovalnega pad thaia. Foto: Vir: FB Duang Krulc

KOPER, KIEL > Duang Krulc iz Chade, ki je sicer tudi tajska kulturna ambasadorka, je v družbi moža Ervina, ki že četrto leto vodi koprsko restavracijo, in njunih hčerk v Kielu zastopala Slovenijo. Povedala, je da se je njen pad thai od preostalih v konkurenci razlikoval predvsem v tehniki priprave, sestavine pa so bile klasične. “Osnova je tamarindova omaka, riževi rezanci, kalčki, arašidi, palmin sladkor, ribja omaka in tajska zelenjava - kuichai,” je povedala Krulčeva. Piko na i tajskemu pad thaiu pa dajo stepena jajca in prav z drugačno prezentacijo te pomembne sestavine je v Kielu presenetila žirijo. Krulčeva je iz jajc namreč naredila mrežo, ki jo je položila na jed.

Poleg kulinaričnega dela je v Kielu potekalo tudi lepotno tekmovanje Miss Thailand International, lento najlepše pa je osvojila njuna 13-letna hčerka Isabela Kim, ki obiskuje piransko osnovno šolo in trenira moderni jazz balet. Na tekmovanju se je predstavila tudi s plesno točko in osvojila še eno posebno priznanje za Best talent in performance ter za najlepši tajski tradicionalni kostum.


Najbolj brano