240.000 evrov za dokončno zaprtje odlagališča v Dvorih

Koprski župan Aleš Bržan je v teh dneh z Marjetico Koper podpisal pogodbo o izvedbi in financiranju sanacije in dokončnega zaprtja deponije nenevarnih odpadkov v Dvorih pri Sv. Antonu.

Tudi po dokončni sanaciji deponije, ki je delovala do leta 2009,  
bodo v Dvorih ohranili zbirni center za ločeno zbiranje odpadkov 
iz gospodinjstev in kosovnih odpadkov.  Foto: Tomaz Primozic/FPA
Tudi po dokončni sanaciji deponije, ki je delovala do leta 2009, bodo v Dvorih ohranili zbirni center za ločeno zbiranje odpadkov iz gospodinjstev in kosovnih odpadkov.  Foto: Tomaz Primozic/FPA

DVORI > Dokončno zaprtje odlagališča v Dvorih, ki je delovalo od leta 1989 do leta 2009, je Bržan napovedal že ob predstavitvi letošnjega proračuna, v teh dneh pa je namero potrdil s podpisom pogodbe z Marjetico. Iz občinske uprave sporočajo, da bosta zaprtje deponije in monitoring po zaprtju olajšala proračun za nekaj manj kot 240 tisoč evrov. Gradbena dela bo izvedlo podjetje Grafist, za nadzor, vodenje, vzdrževanje in monitoring pa bo skrbela Marjetica Koper.

Na deponiji v Dvorih so v 20 letih naložili približno 500 tisoč ton komunalnih odpadkov ter odpadke industrije, turistične dejavnosti in obrti s celotnega območja Mestne občine Koper.

Odločitve o tem, čemu bodo po sanaciji namenili zaprte površine deponije, kjer so zdaj zasajene trava in grmovnice, še niso sprejeli. “Sicer pa v Dvorih še naprej ostaja zbirni center za ločeno zbiranje odpadkov iz gospodinjstev in kosovnih odpadkov,” še pojasnjujejo v občinski upravi.


Najbolj brano