Recept: postrv na oženjeni polenti
Kulinarika
13. 01. 2019, 16.56
, posodobljeno: 06. 07. 2019, 23.50
Sestavine
- dve postrvi
- pol limone
- rožmarin
- beli poper v zrnju
- sol
- oljčno olje
- 1 žlica kisa
- peteršilj
- belo vino
- 3 krompirji
- 10 dag ostre moke
Priprava
V kozico damo vodo, rezine limone, rožmarin, poper v zrnju, sol in belo vino. Seveda lahko po potrebi uporabimo tudi druga poljubna sezonska zelišča. Naredimo prevretek, v katerem skuhamo ribo, ki smo jo prej filirali in narezali na manjše kose. Kuhano ribo prelijemo z marinado iz oljčnega olja, kisa in peteršilja.
Krompir olupimo, narežemo na večje kose in kuhamo v slani vodi. Ko zavre, na krompir stresemo moko in napravimo luknjo s kuhalnico. Kuhamo še približno pol ure, nato odlijemo vodo, vendar je ne zavržemo. Krompirju v moki dodamo malo oljčnega olja in ga razmešamo z vilicami, da dobimo žgance. Po potrebi prilijemo še vodo.