Kiš s špinačo za boljši krvni sladkor

 Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sestavine za 8 porcij:

testo:

14 dag moke

7 dag hladnega masla

sol in poper

hladna voda

pol skodelice naribanega parmezana

nadev:

2 jajci

2 dl kisle smetane

1 sladka smetana

žlica oljčnega olja

10 dag slanine

20 dag špinače

3 rumenjaki

sol, sveže mlet poper

Za krhko testo na hitro zgnetemo moko, maslo, nariban parmezan in malo vode. Damo počivat v hladilnik za eno uro, nato s testom obložimo manjši pekač in na tri četrt spečemo v ogreti pečici. Na oljčnem olju v večji ponvi popečemo narezano slanino, dodamo oprano špinačo, poper in sol in toliko popražimo, da špinača upade. Na testo naložimo špinačo in popečeno slanino ter prelijemo z legirjem iz zmešanih rumenjakov in kisle smetane. Pečemo še 20 minut, na koncu zvišamo temperaturo, da se po vrhu naredi lepo zapečena skorjica.

Recept je iz knjige Slovenska diabetična kuharica avtorice Darje Lovšin.


Najbolj brano