Sobota
Če ne vidi morja, je “gotov”
Če ne vidi morja, je “gotov”

Izolan Vlado Krulčič je svet veslanja v nekdanji Jugoslaviji najprej okusil kot veslač. Ne bo pozabil svojega prvega državnega prvenstva, ko so se v Beograd odpravili s kombijem, ki je prevažal ribe. “Voznik je na poti večkrat ustavil, da smo se nadihali svežega zraka. Ko smo prispeli na Ado Ciganlijo, je bilo okrog nas 50 metrov praznine, tako je smrdelo,” se spominja. Še slajši pa so trenerski spomini na leta, ko je njegov varovanec Erik Tul postal svetovni prvak - kot mladinec in mlajši član. Krulčič je pravzaprav živel le za veslanje, dokler mu leta 2014 nesreča ni spremenila življenja.

Sobota
Sandra, kačja pastirica
Sobota
Sandra, kačja pastirica

Zbirateljstvo je razširjena strast. So ljudje, ki zbirajo znamke in stare kovance, kar velja za klasiko. Otroci zbirajo igračke iz kinder jajčkov, ljubitelji lepe besede polnijo police z dragocenimi izvodi knjig, častilci lepih predmetov se ne morejo upreti, denimo, dizajnerskim stolom, marsikatero žensko pa bi lahko uvrstili med zbirateljice po številu čevljev v garderobni omari. 35-letna Sandra Gec iz Hrvatinov je zbirateljica drugačne, zelo posebne sorte. Zaradi nenavadne strasti, ki jo je prevzela pred 12 leti, je dobila že več nadimkov. Prijatelji ji pravijo “mama kač”, oče pa jo je preimenoval v “kačjo pastirico”.

Primorske novice so ji izpolnile željo
Sobota
Primorske novice so ji izpolnile željo

“Od vedno sem si želela videti Kanarske otoke, dolgo let sem čakala na to, zato se Primorskim novicam prisrčno zahvaljujem, da so mi omogočile izpolnitev te moje dolgoletne želje,” nam je ob vrnitvi domov, na Sečo, povedala Milka Kotar. Sodelovala je v nedavni akciji Primorskih novic in bila nagrajena z osemdnevnim potovanjem za dve osebi na Kanarske otoke. lea kalc furlaničfotoosebni arhiv milke kotar