V Radovljico prihaja najbolj čokoladni dogodek: Festival čokolade

Med 21. in 23. aprilom v Radovljico prihaja najbolj čokoladna prireditev v Sloveniji, 6. Festival čokolade.

Čokoladne kroglice
Čokoladne kroglice 

Festival, ki ga organizira Zavod za turizem in kulturo Radovljica v prvi vrsti prinaša degustacijo in prodajo čokolade domačih in tujih razstavljavcev, hkrati pa bogat spremljevalni program. Degustacije čokoladnih dobrot bodo tudi letos potekale preko degustacijskih kuponov, s katerimi boste lahko okušali odlične čokoladne dobrote.

Radovljica je največji kraj turistične destinacije Radol’ca, ki je svoj slogan pristno sladka dobila tudi zaradi bogate tradicije čokolade, ki jo v Lescah izdelujejo že od leta 1922. Prav to je tudi razlog, da smo pričeli z organizacijo Festivala čokolade v neposredni bližini. Namen festivala je graditi prepoznavnost turistične destinacije Radol’ca kot destinacije sladkih doživetij in v Radol’co privabiti obiskovalce iz Slovenije in tujine, hkrati pa promovirati slovenske čokoladnice.

Čokoladni vikend (21. 4. - 23. 4. 2017)

Letos vam Radol'ca s čokoladnim festivalom prinaša kar nekaj novosti. Na Vurnikovem trgu se boste v šotoru Čokolandija lahko preizkusili v čokoladni ruleti, si ogledali čokoladne skulpture in čokoladne slike, Tovarno čokolade od zrna do tablice ter uživali v kulinaričnih šovih.

Dodatno smo popestrili program festivala za otroke, ki se bodo sicer tudi letos lahko zabavali v čokoladnih in plesnih delavnicah v šotoru Živ žav in z raznovrstnimi aktivnostmi v parku: prvič postavljamo lokostrelski kotiček v parku in čokoladno dirko s skiroji na parkirišču pred mestom.

Lepotilni šotor pred grajskim dvorom je še ena letošnja novost. V njem bomo poskrbeli za čokoladno masažo rok, čokoladne frizure, nohte in ličenje.

Radovljica z okolico

Če pa v Radovljico kljub vsem zgoraj naštetim razlogom ne morete za čokoladni konec tedna, pa je tudi sicer srednjeveško mesto z okolico vredna obiska. Staro mestno jedro, rojstni kraj Antona Tomaža Linharta, velja za eno najlepše ohranjenih in vabi s številnimi muzeji in zanimivostmi, ki so natrpane ob osrednjem trgu: Čebelarski muzej, Lectarska delavnica, Šivčeva hiša, če jih naštejemo le peščico.

Radovljica je srednjeveško mesto, vredno obiska skozi celo leto

Okolica mesta ni nič manj zanimiva, saj skriva zgodbe o kovačih iz Krope in Kamne Gorice, rojstni kraj slovenske narodno-zabavne glasbe v Begunjah ter največji slovenski romarski kraj – Brezje. Vasi povezuje mreža lokalnih cest, odličnih za kolesarske izlete, svoje poti pa boste tu našli tudi pohodniki. Omeniti moramo tudi kulinariko, ki od nekdaj velja za kakovostno in pristno, v zadnjih letih pa jo krona povezanost restavracij v Okuse Radol'ce.

Največja prireditev je sicer Festival čokolade, morda pa vas pot zanese v Radovljico konec maja, ko bo na Linhartovem trgu potekal Festival moč zemlje- glina, keramika, semena in zelišča (27.5.) ali pa poleti, ko se v mestu ter okolici odvija še več zanimivih glasbenih in etnoloških prireditev.

Za več informacij o pristno sladki destinaciji tik ob Bledu pa obiščite www.radolca.si .


Najbolj brano