Na Martinovanje v Štanjel kar z muzejskim vlakom iz Nove Gorice, 11. november 2017

Z muzejskim vlakom iz Nove Gorica na martinovanje v 
Štanjel
Z muzejskim vlakom iz Nove Gorica na martinovanje v Štanjel 

Javni zavod Komenski Kras pripravlja v biseru Krasa, srednjeveški vasici Štanjel prav poseben Martinov program, kot del širšega Martinovanja na Krasu 2017. Svoja vina bo predstavilo 22 vinarjev, med katerimi je večina kraških, prihajajo pa tudi gostje iz Vipavske Doline in Slovenske Istre. Na grajskem dvorišču bo dišala kraška kuhinja, domači gostinci bodo poskrbeli, da boste ves dan uživali v izvrstnih kraških jedeh. Kraški pršut in prvovrstni kozji, ovčji in navadni sir bodo le še pika na i vrhunske kulinarične izkušnje, ki jo boste lahko okusili v Štanjelu.

Tako imenovana umetniška četrt ob štanjelski Kraški hiši bo prizorišče številnih kulturnih dogodkov in delavnic za otroke, odprta bodo zasebna razstavišča, še zadnjič je na ogled tudi razstava Ohranimo čebele v Galeriji Lojzeta Spacala. Vsako polno uro so obiskovalcem na voljo vodeni ogledi vasi in vseh prizorišč dogajanja.

Novost letošnjega dogajanja v Štanjelu je Martinov muzejski vlak, ki bo iz Nove Gorice iz Nove Gorice odpeljal ob 10.00, povratek iz Štanjela pa je predviden ob 18. uri. Vožnja z muzejskim vlakom je že sama na sebi edinstveno doživetje, del kompozicije je Martinov vinski vagon s ponudbo kraške kapljice, za popestritev pa bodo poskrbele pevke iz Kulturnega društva Kraški šopek in Aleksandrinske iz Prvačine, ob prihodu pa še Pihalni orkester Komen. Vozovnice za muzejski vlak si lahko priskrbite na vseh prodajnih mestih EVENTIM, v TIC-u Štanjel, TIC-u Nova Gorica in KIT-u na Železniški postaji, na prodaj pa bodo tudi uro pred odhodom vlaka. Za otroke do 6. leta je vožnja brezplačna.

Le kako bi lahko še lepše zaključili Martinov večer kot z vrhunskim koncertom najboljših pevcev Slovenskega okteta, ki bodo v Kulturnem domu Štanjel nastopili ob 18. uri. Vstopnice si lahko priskrbite prek prodajnih mest Eventima in na TIC-u Štanjel, možno pa jih bo kupiti tudi na dan prireditve na vseh info točkah v Štanjelu in uro pred začetkom koncerta.

Več o programu Martinovanja na Krasu 2017 www.visitkras.info/martinovanje


Najbolj brano