Ljubezen do slikanja in narave

Tina Pavlovič se je s slikarstvom spoznala po usodni nesreči s padalom leta 1999. Razstavo njenih del bodo v atriju koprske Pedagoške fakultete odprli danes ob 13. uri.

Tina Pavlovič na platnih najraje upodablja motive iz narave.
Tina Pavlovič na platnih najraje upodablja motive iz narave.  

KOPER > Tina Pavlovič se je rodila v Kranju, živi in ustvarja pa v Kopru. S slikarstvom se je spoznala po usodni nesreči s padalom leta 1999; takrat si je zlomila vratno hrbtenico in postala tetraplegik. A kljub težkim preizkušnjam se ni vdala v usodo.

Tri leta po poškodbi je nadaljevala s študijem in pridobila naziv univerzitetne profesorice biologije in gospodinjstva, njeno zbliževaje z likovno umetnostjo pa se je začelo pred desetimi leti, ko je spoznala slikarje, ki slikajo z usti ali nogami.

Nagel napredek pod mentorstvom likovnega pedagoga Rassa Causeviga ter številnih slikarskih kolegov ji je že leta 2009 zagotovil štipendijo Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami (VDMFK), s sedežem v Liechtensteinu.

Kot pravi, jo je slikanje popolnoma osvojilo. Aktivno se udeležuje mednarodnih slikarskih dejavnosti, kolonij in delavnic. Sodelovala je že na približno 50 skupinskih razstavah po Sloveniji in v tujini. Na platnih največkrat upodobi motive živali in rastlin in tako ljubezen do slikanja povezuje z ljubeznijo do narave, v zadnjem času pa se vse bolj posveča tudi krajini.

Koprskemu občinstvu bo svoj likovni svet Tina Pavlovič približala na razstavi Pot, ki jo bodo v sklopu Centra za umetnost in oblikovanje danes ob 13. uri odprli v atriju Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem. O svoji poti bo spregovorila v torek, 7. novembra, ob 11. uri v predavalnici FM3 (v pritličju fakultete) v sklopu predmeta Didaktika športne vzgoje. NR


Najbolj brano