Zažarele bodo slovenske pesmi

Jutri ob 20. uri bosta na Gradu Kromberk nastopila pevka Manca Izmajlova in virtuoz na violini Benjamin Izmajlov. Koncert sta naslovila Zvezde na nebu žare in ga posvetila slovenski pesmi.

Pevka Manca Izmajlova
Pevka Manca Izmajlova  

KROMBERK > Manca in Benjamin Izmajlov sta glasbena umetnika in ambasadorja slovenske kulture po svetu. Manca je mednarodno uveljavljena pevka, mož Benjamin pa virtuoz na violini. Manco slovensko občinstvo spremlja že 18 let, za sabo pa ima več kot 1000 koncertov, tudi na najbolj znanih odrih v tujini. S simfoničnim orkestrom je posnela že 24 slovenskih pesmi, ki v njeni interpretaciji dobijo nove razsežnosti. Ob tem vedno znova očara pojoča in iskriva violina, ki jo igra Benjamin Izmajlov, vabljeni solist Moskovske filharmonije in gostujoči profesor na Dunajski akademiji za glasbo.

Njun jutrišnji repertoar bo med drugim obsegal ponarodele pesmi Zabučale gore, Regiment po cesti gre, Kje so moje rožice, Po jezeru ter domoljubne zborovske pesmi Lipa, Domovini, Rož, Podjuna, Zila, poleg njih pa tudi najlepše samospeve ter veliko število pesmi iz obdobja zlate slovenske popevke in znamenitih filmov (Tam, kjer sem doma, Lastovka, Poletna noč, Ti si moja ljubezen, Dan ljubezni). Manjkali ne bodo niti napevi iz zapuščine Slavka Avsenika in Lojzeta Slaka (Čez zelene trate, Nabrala bom šopek cvetja, Zvezde na nebu žare, Kje mamici bi rož nabral). Glasbenika bosta koncert povezovala sama.


Najbolj brano