Vidimo se naslednje leto

Danes okoli 15. ure so prizorišče reggae festivala Overjam zapuščali še zadnji ljubitelji tovrstne glasbe. Na vprašanje, kako je bilo, so odgovarjali: “Prihodnje leto bomo spet tu.”

 Foto: Neva Blazetič
Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > Danes dopoldne je bilo ob zaključevanju festivala Overjam na sotočju Soče in Tolminke še zelo živahno. Kazalo je, da se udeležencem nikamor ne mudi. Vendarle pa se je prizorišče počasi izpraznilo. Morda je v gozdičku vztrajal še kak šotor. Kot so pojasnili redarji, jih preganjali prav gotovo ne bodo. Na prizorišču so že dopoldne pobirali smeti, obiskovalci so jih prinašali na območja za ločeno zbiranje, saj se tudi Overjam uvršča med ekološko osveščene festivale.

Predstavnica organizatorja Nika Brunet poudarja letošnji velik dosežek festivala, namreč, da so na oder pripeljali eno največjih zvezd reggae glasbe Ziggyja Marleja, ustvarjalnega in nagrajenega glasbenika in avtorja, ki nadaljuje uporniško sporočilo legendarnega očeta Boba Marleya. Poleg njega so prišli tudi Protoje, Macka B, Mellow Mood in mnogi drugi. “Festival Overjam je edini od naših festivalov, kjer skoraj polovica vseh obiskovalcev prihaja za en dan. Zaradi tega je obisk precej odvisen od vremena, ki skozi letošnji festival ni bilo najboljše. Obiskovalci prihajajo iz vseh evropskih držav, prednjačijo Italijani in Slovenci, celotni nabor pa je zelo pisan, saj prihajajo iz več kot 30 držav.”

Naslednji festival, največji na sotočju, Metaldays, se začenja 22. julija. Toda prve obiskovalce, ki so kupili vstopnico za celoten festival oziroma za tri dni v prvem delu, bodo v kampu sprejemali že v sredo, 18. julija. Cena za dodatne štiri dni kampiranja je res ugodna. Toda organizatorji opozarjajo, da bodo v dneh pred festivalom še potekala pripravljalna dela, da bo manj varovanja, na obali rek ga ne bo in tudi prva pomoč ne bo na voljo. Tisti, ki bodo prišli prej, ne bodo smeli rezervirati prostorov za prijatelje, ki bodo prišli pozneje.

Metalci srede niso mogli dočakati. V Tolmin so prihajali že danes. Druge izbire ne bodo imeli, kot da se začasno nastanijo v uradnih kampih, razen, če so pravočasno rezervirali sobe. So pa v tednu pavze med festivali sobe še na voljo.


Najbolj brano