Večerje s slovenskimi kantavtorji

Kulturno društvo Skala iz Gropade in goriška zadruga Maja na ciklu koncertov gostita slovenske kantavtorje. Pripravili so že dva večera z Iztokom Mlakarjem, ki je predstavil ploščo Porkaeva!, 19. aprila tam pričakujejo Vlada Kreslina, prihodnji teden, v četrtek, 29. marca, ob 20. uri pa v dvorano društva Skala pride Drago Mislej Mef z NOB. Prijave obiskovalcev zbirajo do tega četrtka.

V četrtek, 29. marca,  bosta v društveni dvorani v Gropadi nastopila Drago Mislej Mef  in NOB.
V četrtek, 29. marca, bosta v društveni dvorani v Gropadi nastopila Drago Mislej Mef in NOB. 

GROPADA Egon Gornik, eden od pobudnikov koncertnega niza Večeri in večerje s slovenskimi glasbeniki, pravi, da njihova dvorana v Gropadi sprejme največ sto obiskovalcev in je kot nalašč za koncerte, na katerih je v ospredju stik med glasbeniki in občinstvom. V društvu tudi menijo, da so koncerti uveljavljenih slovenskih kantavtorjev, ki nastopajo v manjši zasedbi z omejenim ozvočenjem ali akustično, edinstvena izkušnja, saj so tovrstni nastopi v njihovem prostoru precejšnja redkost. Zato so se odločili, da pripravijo cikel koncertov, ki jih bo spremljalo vzdušje domačnosti. Nanje se lahko prijavi omejeno število ljudi, ki jim bodo ob dobri glasbi ponudili še kulinarične užitke, za katere skrbi tamkajšnji Pub Skala.

Prihodnji teden, v četrtek, 29. marca, pričakujejo Draga Misleja Mefa, ki bo stare uspešnice in nove skladbe s prihajajočega albuma predstavil s soborcema iz Narodnoosvobodilnega benda (NOB), kitaristom Armandom Šturmanom in basistom Gorastom Radojevićem. Organizatorji sporočajo, da se je na koncert mogoče prijaviti do tega četrtka, s klicem na telefonsko številko 0039 / 331 17-11-096 ali prek facebook strani Kulturnega društva Skala. Napovedujejo, da bo na voljo enoten meni, tiste, ki imajo zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov posebne zahteve, pa prosijo, da jih ob prijavi na to opozorijo. Društvo Skala in goriška zadruga sta se povezala pod okriljem festivala Across the border in v želji, da bi četrtkovi večeri s kantavtorji v kraški vasici postali prijetna srečanja, ki bi se nadaljevala tudi v naslednjih sezonah.


Najbolj brano