Vabijo predstave na treh odrih

Časovne esence bodo od 26. oktobra do 19. aprila prevzele goriško občinstvo Slovenskega stalnega gledališča. Nova sezona 2020/2021 bo v Gorici (tako kot v Trstu) ponujala sedem predstav v znamenju omamnih vtisov.

Predsednik Kulturnega doma Gorica Igor Komel, direktor SSG  Danijel Malalan, predsednica KC Lojze Bratuž Franka Žgavec 
in občinski odbornik za kulturo Fabrizio Oreti po predstavitvi sezone tržaškega teatra v Gorici.
Predsednik Kulturnega doma Gorica Igor Komel, direktor SSG Danijel Malalan, predsednica KC Lojze Bratuž Franka Žgavec in občinski odbornik za kulturo Fabrizio Oreti po predstavitvi sezone tržaškega teatra v Gorici.  

Prva esenca bo tista Ljubezenskih prevar v gostujoči predstavi Špas Teatra po besedilu Andreja Rozmana Roze, ki postavlja na oder romantiko onkraj klasike in idealov in v ritmu popularnih songov. Sezona se bo nadaljevala 23. novembra, ko bo na sporedu Artemisia Gentileschi, Srečanje režiserja Lina Marrazza.

Tudi letos bodo goriški abonenti v znamenju odličnih čezmejnih odnosov lahko obiskali dve od abonmajskih predstav v SNG Nova Gorica. Prva bo sijajna koprodukcija Stoletje mjuzikla Stanislava Moše, ki povezuje v zaokroženo celoto največje hite iz znanih muzikalov. V predstavi nastopajo igralci (in pevci) Slovenskega stalnega gledališča, Gledališča Koper in SNG Nova Gorica, med katerimi je tudi znana pevka Tinkara Kovač. Glasbeni vodja pa je priznani aranažer in skladatelj Patrik Greblo. Predstava bo božično-novoletno doživetje, saj bo na sporedu 28. decembra.

11. januarja se bo leto začelo v znamenju smeha s komedijo Tutošomato, uspešnico koprskega in novogoriškega gledališča. Avtor je Iztok Mlakar, režiser pa Vito Taufer. V tej predstavi “zelo prosto po Shakespearju” oživita zgodbo ukročene trmoglavke. Tudi v tem primeru bo goriško občinstvo obiskalo SNG Nova Gorica.

Kulturni center Lojze Bratuž bo 22. februarja gostil uprizoritev SSG in ŠKUC Gledališča Kdo je videl Coco?, s katero bodo gledalci spoznali zasebno življenje ene najbolj znamenitih modnih oblikovalk vseh časov Coco Chanel. Avtorica predstave je Maja Gal Štromar, režiserka ženske ekipe pa Yulia Roschina.

8. marca bo na istem odru zaživel zelo poseben poklon dnevu žena s senzorialnim gledališčem Barbare Pie Jenič. Dišeče skrivnosti je predstava o zgodovini parfumov, od Mezopotamije in Egipta do današnjih dni, na niti ljubezenske zgodbe. V svet besed, zgodovine in vonjav bodo gledalce pospremili SSG, Zavod Senzorium in AGRFT Ljubljana.

19. aprila se bo sezona končala v Kulturnem domu v Gorici s predstavo Jureta KarasaČudovita, ki je nastala s sodelovanjem SiTi Teatra Ljubljana. V njej režiserka Tijana Zinajič izpostavlja moderno temo samske ženske, katere mirno, čeprav nekoliko čudaško življenje vzbuja zavist tistih, ki samo navidezno živijo bolj “normalno”.


Najbolj brano