V Piranu drevi že 41. Piranski glasbeni večeri

S koncertom Gorana Bojčevskega na klarinetu in Jana Severja na klavirju se bodo drevi v križnem hodniku minoritskega samostana v Piranu začeli že 41. Piranski glasbeni večeri. Na letošnjem festivalu komorne glasbe, ki ga organizira Avditorij Portorož in sodi med elito komornih festivalov, se bodo do konca meseca zvrstili še trije koncerti.

 S koncertom Gorana Bojčevskega na klarinetu in Jana Severja na 
klavirju se bodo drevi v križnem hodniku minoritskega samostana 
v Piranu začeli že 41. Piranski glasbeni večeri.
S koncertom Gorana Bojčevskega na klarinetu in Jana Severja na klavirju se bodo drevi v križnem hodniku minoritskega samostana v Piranu začeli že 41. Piranski glasbeni večeri.  

PIRAN > Prihodnji četrtek bo nastopil kitarist Matic Dolenc, 18. julija bo sledil koncert Tria Lazar Muhadinović z Lazarjem Muhadinovićem in Ivanko Muhadinović na flavti ter Milico Muhadinović na harmoniki, festival pa bo 25. julija sklenil nastop Tria L'Anima z Nastjo Cajhen Rode na violini, Metko Pupis na klarinetu in Marijo Vukoja Plavčak na harmoniki.

Namen Piranskih glasbenih večerov je nadaljevati glasbeno tradicijo, začeto z violinistom in skladateljem Giuseppejem Tartinijem in Accademio dei Virtuosi iz 18. stoletja, ter krepiti čezmejno sodelovanje. V štirih desetletjih je nastopilo preko 230 solistov in ansamblov iz Slovenije in tujine.

Programska pestrost festivala se kaže tako v izvajalskih zasedbah kot v izboru avtorjev oz. obdobij, ki jih ti predstavljajo in ki sežejo od srednjeveške pesmi preko baročnih mojstrov in velikanov klasicizma do romantikov in sodobnih skladateljev ter glasbenih novitet uveljavljajočih se skladateljev, so zapisali organizatorji.