Umetnost od keramike in grafike do računalnika

V Lokarjevi galeriji v Ajdovščini so sinoči odprli razstavo Mozaik 2, namenjeno novim članom Društva likovnih umetnikov Severne Primorske. Na ogled so postavili kiparska dela Tamare Bregar ter likovna Sonje Makuc in Bogdana Sobana.

Sonja Makuc: Iz serije Mikrokozmos, 2010, mešana tehnika
Sonja Makuc: Iz serije Mikrokozmos, 2010, mešana tehnika 

AJDOVŠČINA > Na razstavi Mozaik so se med 19. januarjem in 9. februarjem predstavljale Alina Asberga Nabergoj, Nataša Gregorič in Tinka Volarič ter ruski gost Boris Arutjunjan. Drevi bodo v galeriji predstavili še dva nova člana, Sonjo Makuc in Bogdana Sobama, ter gostujočo kiparko Tamaro Bregar.

Sonja Makuc, leta 1980 rojena v Šempetru pri Gorici, se je po Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani izobraževala na oddelku za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete Ljubljana in med absolventskim stažem živela na Portugalskem v okviru študijske izmenjave Erasmus. Zaradi strasti do grafike je nadaljevala šolanje na Akademiji za likovno umetnost Ljubljana ter se strokovno izpopolnjevala na oddelku za grafiko ter likovno in medijsko umetnost Univerze uporabnih umetnosti Dunaj. Trenutno živi in dela v Ajdovščini.

Bogdan Soban, leta 1949 rojen v Vrtojbi, je diplomiral na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, do preobrata v njegovem življenju pa je prišlo ob srečanju z računalnikom. V pokoju se kot svobodni umetnik ukvarja z razvojem programov za ustvarjanje slik.

Tamara Bregar, leta 1991 rojena v Trbovljah, je diplomirala na področju kiparstva na pedagoški fakulteti. Eksperimentiranje med študijem, tudi v tujini, jo je pripeljalo do tehnično in likovno zanimivih rešitev v oblikovanju školjk.


Najbolj brano