Tri tržaške pesnice in še pevka v Librisu

Predsinočnjim, na svetovni dan poezije, sta Kulturni klub in koprski Libris gostila tri slovenske tržaške pesnice (z leve): Majda Artač Sturman (1953) je predstavila zbirko (O)graditi srečo, leta 2017 izdano pri Mladiki, Sanja Širec (1969) Hišo razvajenih otrok, lani izdano pri Založništvu tržaškega tiska, Marija Kostnapfel (1959) pa zbirko Pesmi, leta 2016 izdano pri Mladiki.

 Foto: Andraž Gombač
Foto: Andraž Gombač

KOPER > Gostje je predstavila dr. Vladka Tucovič Sturman, z njimi se je pogovarjala Jasna Čebron, za presenečenje večera pa je poskrbela Nika Solce (na fotografiji desno), ki je zaigrala na kitaro in zapela uglasbeno poezijo Srečka Kosovela, čigar 115. rojstni dan smo praznovali 18. marca.

“Najraje se izražam v krajših pesmih, z malo verzi in z malo besedami - a tiste morajo biti prave,” je dejala Majda Artač Sturman. Prava poezija mora ostati skrivnost, sicer izgubi čar, je prepričana Sanja Širec: “Nekatere pesmi so neposredno družbenokritične, druge pa ostanejo skrite za zaveso.” Marija Kostnapfel ugotavlja, da je poezija neprecenljiva, saj človek z njeno pomočjo lahko najde “prvinski stik s sabo”.


Najbolj brano