Štirinajst novih poletnih pesmi

V poletnem amfiteatru portoroškega avditorija se bo jutri zvečer zvrstil že 39. festival Melodije morja in sonca. Tokrat se bo za najvišje nagrade potegovalo štirinajst novih poletnih skladb. Festival bo neposredno prenašala TV Slovenija na svojem prvem programu, prav tako pa tudi Radio Slovenija, Radio Koper, Radio Maribor ter RTV 4D.

Bernarda Žarn (levo) in Lorella Flego bosta drugič skupaj vodili 
festival. Foto: Adrijan Pregelj
Bernarda Žarn (levo) in Lorella Flego bosta drugič skupaj vodili festival. Foto: Adrijan Pregelj

PORTOROŽ > Izvajalci se bodo potegovali za veliko nagrado MMS 2019 in nagrade strokovne žirije za najboljšo glasbo, najboljše besedilo, najboljšo interpretacijo vokalnega solista in najbolj obetavnega izvajalca oziroma avtorja - nagrado Danila Kocjančiča.

Na festivalu Melodije morja in sonca 2019 bo premierno moč slišati 14 novih poletnih skladb, ki jih bodo predstavili: Rina K (Svet), Samuel Lucas (Vse bo ok), Tomaž Hostnik (Irena), Bro (Dokler je še vetra kej), Bassless (Take noči se zgodijo), Nada Barle (Z vlakom do morja in nazaj), Kvatropirci (Veter je vel), 2B (Kot morje), Mila (Lahko sva vse to), Canegatto (Praktična ljubezen), Tinkara Kovač (Bodi z mano do konca), Dare Kaurič (Povozil me je čas), Orter (Orkan) in Swing Deal (Chiudi gli occhi).

Poletni festivalski večer bosta vodili Lorella Flego in Bernarda Žarn.

“Ko si tako dolgo na sceni in postaneš del projekta, kot so Melodije morja in sonca, veš, da oder od tebe ne zahteva le vodenja. Zahteva strast, predanost, odlično poznavanje občinstva in konec koncev tudi televizijsko dinamiko. Kar je zame najpomembneje, pa je kemija in ta kemija bo, tako kot lani, prisotna tudi letos.” je pred sobotnim festivalom povedala Lorella Flego.

“Res imam lepe spomine na lanske Melodija morja in sonca, dobrovoljno občinstvo, sodelovanje z ekipo Avditorija, občine Piran in naše Radiotelevizije ter seveda, s prijateljico Lorello. Tako lepo in fino je rekla Lorella, da ne gre le za vodenje ... To je in mora biti praznik veselja, sproščenosti, a gotovo tudi kančka glamurja. To je festival s častitljivo tradicijo in ta si zasluži spoštovanje,” pa je dodala Žarnova.

Lani je z lastno skladbo Moj profil - pomagal ji je Tomy DeClerque - slavila Lea Sirk.


Najbolj brano