Smeh bogati in povezuje

V Kulturnem domu Gorica so tudi letos pripravili trijezični abonma komičnih predstav Komigo, v katerem se bo zvrstilo osem predstav. Prva izvenabonmajska bo že v ponedeljek, abonenti pa si bodo prvo komedijo ogledali sredi marca.

V  Kulturnem domu Gorica bo 6. junija gostoval  Petelinji zajtrk Šentjakobskega gledališča.  Foto: A. Košir in arhiv GTČ in ŠGL
V Kulturnem domu Gorica bo 6. junija gostoval Petelinji zajtrk Šentjakobskega gledališča.  Foto: A. Košir in arhiv GTČ in ŠGL

GORICA > Osem predstav v slovenščini, italijanščini in furlanščini bo to pomlad nasmejalo občinstvo Kulturnega doma Gorica. Predstave bodo na sporedu od sredine marca do sredine junija, še prej pa bo čas za dva izvenabonmajska dogodka. V ponedeljek bodo predstavo Nona zaigrali amaterski igralci iz KD Sovodnje, na dan žena pa bo Ksenja Martinović v italijanščini in srbščini uprizorila Dnevnik srbske gospodinje.

Že 16. abonma Komigo se bo začel 18. marca s predpremiero predstave Nune v akciji, v kateri nuno med drugim igra Gojmir Lešnjak - Gojc, konec marca pa bo pet slovenskih igralk uprizorilo komedijo Priznam. Aprila bo v Kulturnem domu Gorica čas za glasbo in kabaret. Glasbeni kabaret Dinamitke v slovenščiniin kabaretni večer Noč zvezd v italijanščini bosta na noge spravila gledalce, napovedujejo, izven abonmaja pa bosta 14. aprila koncert zbora in orkestra univerze v Bristolu iz Velike Britanije ter nastop pevskega zbora Anakrousis iz Trsta.

Catine Show v italijanščini in furlanščini ter monokomedija Borisa KobalaPismo rosno bosta abonente zabavala v maju, junija pa bo v Gorico prišla predstava Petelinji zajtrk Šentjakobskega gledališča z dobitnikom Severjeve nagrade Damijanom Pernetom v glavni vlogi. Zadnja komedija abonmaja bo Predis, zgodba treh duhovnikov teatra iz Vidma.

“Želimo si, da bi Gorica postala kot Mengeš, kjer na leto uprizorijo veliko komedij. Tu naj bo središče komičnega gledališča v regiji,” je na četrtkovi predstavitvi dejal direktor Kulturnega doma Gorica Igor Komel. “Tudi v teh kriznih časih naj smeh povezuje in bogati.” Maša Braini je dodala, da so lani imeli 215 abonentov: “Za mini abonma s tremi predstavami v italijanščini in furlanščini pa je manj zanimanja.” Cene abonmajev in posameznih predstav so ostale enake lanskim.


Najbolj brano