Razstava lutk in mask Eke Vogelnik

Drevišnjo premiero kviza Lepo je biti Koprčan bo v avli Gledališča Koper pospremila otvoritev razstave lutk in mask, ki jih je v 35-letni karieri ustvarila Eka Vogelnik.

Svetlana Makarovič iz niza portretov naših kulturnikov, leta 2005 
na ogled postavljenega v Cankarjevem domu.
Svetlana Makarovič iz niza portretov naših kulturnikov, leta 2005 na ogled postavljenega v Cankarjevem domu. 

KOPER > Eka Vogelnik (1946) je po izobrazbi arhitektka in slikarka, od leta 1975 deluje kot ilustratorka, od leta 1983 tudi kot scenografka in kostumografka, od leta 1991 pa še kot režiserka otroških lutkovnih predstav in televizijskih oddaj.

Razstava na ogled postavlja nadrealistične maske, ki jih je umetnica ustvarila ob vstopu v gledališče za predstavo Jaz nisem jaz v režiji Vita Tauferja v Slovenskem mladinskem gledališču, satirične maske za predstavo Cirkus Butale v lastni režiji in koprodukciji Kinetikon KUD in Cankarjevega doma, portretne marionete naših kulturnikov, scenske elemente iz televizijskih serij, luke ... in tudi gledališke plakate.

Razobešena sta tudi plakata za predstavi Jajce (1988) in Lenča Flenča (1989), prvi režiji direktorice Gledališča Koper, tedaj še študentke Katje Pegan. Ne manjka niti plakat za Živalske novicePrimoža Suhodolčana iz leta 2000, prvo uprizoritev oživljenega koprskega gledališča.  


Najbolj brano