Prispevek h kolektivni ustvarjalnosti

Teater na konfini in Kolektivno gledališče v sodelovanju z gledališčem SNG Nova Gorica in Mestom knjige vabita ustvarjalne posameznike na področju umetnosti, ki delujejo na Goriškem, na pet skupinskih srečanj v sklopu gledališkega projekta Charms of Harms, katerega avtor in režiser je Miha Nemec.

Daniil Harms (1905-1942)
Daniil Harms (1905-1942) 

Srečanja bodo temeljila na principu kolektivnega gledališča in na spoznavanju z različnimi gledališkimi tehnikami, s psihodramskimi tehnikami in teatroterapijo Nikolaja Jevrejinova, s katerimi bomo odpirali in reflektirali teme, ki so del gledališkega projekta,” pravi Miha Nemec.

Osnove teme bodo upanje, obup in bog, umetnost resničnega ter ponovno vzpostavljanje povezave med umetnostjo in vero, temelječe na delu in življenjski zgodbi svetovno znanega ruskega avantgardnega pisatelja in umetnika iz St. Peterburga Daniila Harmsa (eden od njegovih nadimkov je bil tudi Charms) in njegove avantgardne skupine Oberiu.

Udeleženci teh srečanj bodo na lastno željo lahko tudi ustvarjalno sodelovali (kot analitična, literarna, filozofska, organizacijska, skupinska podpora) pri samem ustvarjanju gledališkega dogodka in / ali kot gledalci na končnemu dogodku ter s tem prispevali h kolektivni ustvarjalnosti goriškega prostora.

Prijave na srečanja, ki bodo potekala ob sredah od 28. oktobra, zbirajo na naslovu teater.na.konfini@gmail.com.


Najbolj brano