Praznik glasbe odmeval na različnih lokacijah po Piranu

Danes se je Piran skupaj z Ljubljano, Mariborom in Mursko Soboto pridružil svetovni iniciativi Fête de la musique, ki je sočasno potekala v več kot 120 državah in več kot 400 mestih.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

PIRAN > Od 10. do 22. ure bo Muzofilski praznik glasbe zvenel na kar 20 “zvočnih poljih” v Piranu, na Bernardinu, v Portorožu, v Luciji in na Seči. Zvrstila se bo oziroma se je že komaj pregledna množica nastopajočih, ki so prijetno obogatili začetek poletja.

Praznik glasbe je prvič zazvenel leta 1982 v Franciji, do danes pa se je njegovo obeleževanje razširilo po vsem svetu. Na enodnevnem glasbenem dogodku se na zunanjih prizoriščih v mestih in njihovih okolicah predstavijo tako ljubiteljski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov. Že od prve edicije Praznik glasbe poudarja pomen raznolikost glasbene kulture za ohranitev in razvoj lokalnega, regionalnega in svetovnega kulturnega bogastva in tradicij.

V Piranu je glasbeno rajanje pripravilo združenje Muzofil v partnerstvu s Slovenskim glasbeno-informacijskim centrom - SIGIC. Brez pomoči sponzorjev, lokalne skupnosti ter prostovoljk in prostovoljcev seveda ne bi šlo, še poudarjajo.


Najbolj brano