Ojačana vrnitev Second Chance Blown

V koprskem MKSMC sta na pobudo nadebudnega organizatorskega kolektiva Panda banda včeraj nastopili dve zasedbi. Po dolgem času smo bili priča nastopu koprskega industrial “trubadurja” Second Chance Blown, ki se je predstavil v okrepljeni zasedbi, nastopila pa je še ameriška zasedba Gods and Queens, ki je že drugič stala na odru MKSMC.

KOPER> Dolgih sedem let je minilo, odkar je one man band projekt Andreja Vidica Second Chance Blown zadnjič zadonel v nekdanjem izolskem Shoto klubu. Stari zanesenjaki, ki smo bili vajeni Andrejeve neznatne koščene pojave s prodornim ekspresivnim vokalom ter zveste spremljevalke PC mašine, s katero je koval elektronske stihe v skorajda pozabljenem računalniškem DOS sistemu, smo bili včeraj priča renovirano spolirani vrnitvi v velikem slogu. Pridružila sta se mu Aljoša Mislej iz zasedb Sottomayor in Cynicism Management na basu in jabolkasti mašini ter Primož Mislej iz zasedbe Sensation na kitari.

Glasbeno napajanje znotraj industrial zapuščine ter ekspresivni Andrejev vokal sta še vedno prepoznavna emblema godbe Second Chance Blown. Dodatek kitare in bas ter izdelana elektronska kulisa pa sta dodala še bolj spoliran in definiran pečat zvoku, ki je ponekod tudi malce poplesujoč.

Po odlično sprejetem nastopu domačinov je sledila še philadelphijska zasedba Gods and Queens, ki je očitna navdušena nad Slovenijo, saj je to njihov drugi nastop v Kopru in že peti v Sloveniji. Fantje preigravajo nekakšen hibrid med stoneom, grungeom in emom v zelo razgibani in neizprosno glasni maniri. Po njihovi navdušenosti sodeč pa jih bomo verjetno imeli še priložnost slišati v naših bližnjih glasbenih logih.

BILJANA PAVLOVIČ


Najbolj brano