Novi album Rudija Bučarja je Šentiment

Folk rock glasbenik in poustvarjalec istrske glasbene kulturne dediščine Rudi Bučar bo jutri izdal svoji novi,peti album Šentiment. K poslušalcem bo poslal tudi prvi singel, akustično folk balado Ostala bova tu, ki jo je posnel s pevko Leo Sirk.

Rudi Bučar Foto: Rudi Bučar arhiv izvajalca
Rudi Bučar Foto: Rudi Bučar arhiv izvajalca

Skladbo Ostala bova tu je Rudi Bučar spisal že pred časom. Sprva je ni nameraval posneti in odpeti sam, a mu je nežna in krhka balada ostala v srcu in v predalu, čakajoč na neke druge čase. Demo posnetek skladbe je odpela Lea Sirk in Rudi je že takrat čutil, da želi skladbo predrugačiti in izvedbo deliti z Leo. Tako jo je nekoliko predelal in nastal je duet, v katerem je v ospredju prav Lein vokal. Poleg Rudija Bučarja in Lee Sirk, ki sta skladbo odpela, v na dvanajststrunsko kitaro zaigral Robert Pikl.

Po njegovih samostojnih albumih Kapot, Kambiament, Rudi in Istrabend in Kon'c je Šentiment barvit, stilsko raznolik in čustveno močan ter prinaša nekaj Rudijevih že poznanih skladb (Greva naprej, Tisti ljudje, Šaltinka, Samo ti in Sen znala jest), nekaj novih avtorskih in nekaj prirejenih istrskih skladb, žanrsko pa se Rudi na albumu mojstrsko sprehaja in prehaja med folkom, etnom, rockom vse do zborovske glasbe.

Album je Rudi Bučar posnel s svojim Istrabendom (Janez Dovč, Goran Krmac in Gaber Radojević) in mnogimi gostujočimi glasbeniki (Lea Sirk, Robert Pikl, Boštjan Gombač …), na albumu pa je tudi nekaj skritih sladkorčkov. Alenka Penjak


Najbolj brano