Nick Cave se podaja na povezovalno turnejo

Avstralski glasbenik Nick Cave se bo maja odpravil na prav posebno turnejo po Evropi in Veliki Britaniji, na kateri se namerava odpreti občinstvu. Cave si je turnejo zamislil kot neke vrste "vajo v povezovanju". Odgovarjal bo namreč na vprašanja izpod odra, ob čemer "nobena tema ne bo sveta", vmes pa bo zapel ob klavirju.

Glasbenik je zapisal, da na napovedani turneji Conversations with 
Nick Cave "nobena tema ne bo sveta". Foto: Andraž Gombač
Glasbenik je zapisal, da na napovedani turneji Conversations with Nick Cave "nobena tema ne bo sveta". Foto: Andraž Gombač

LONDON > Cave se je v diskusije s svojimi oboževalci že podal preko spletne strani The Red Hand Files, kjer je spregovoril o temah, kot so žalovanje, umetna inteligenca ter odnos med Izraelom in Palestino.

Sedaj se bo v tovrstni komunikaciji preizkusil še v živo. Kot je povzel britanski BBC, je glasbenik v sporočilu za javnost zapisal, da na napovedani turneji Conversations with Nick Cave "nobena tema ne bo sveta", občinstvo pa je spodbudil, naj bo "drzno in izzivalno". Dodal je, da je odprtost do takšnega pristopa zaznal že na nekaterih predhodnih koncertih. Prvi koncert je napovedan 13. maja v Hamburgu, zadnji pa 28. junija v Brightonu.

Cave je nekoč nekaj podobnega že izvedel na koncertu v Sydneyjski operni hiši, kjer je spregovoril o toksični možatosti, Leonardu Cohenu in razpadu svoje skupine Birthday Party. V recenziji dogodka je novinarka Guardiana Kate Hennessy zapisala: "Nocoj ni šlo za to, kdo ima prav. Šlo je za to, da si prisoten, dostopen, ranljiv in resničen. In duhovit. Vselej to."


Najbolj brano