Nacionalna televizija snema novo krimi dramsko nadaljevanko

V teh dneh so v Ljubljani pričeli snemati novo krimi dramsko nadaljevanko Jezero, ki si jo bodo prihodnjo zimo televizijski gledalci lahko ogledali v šestih delih. Nastala je po knjižni uspešnici Tadeja Goloba, v glavnih vlogah pa nastopata Sebastian Cavazza in Nika Rozman. Režijo imata v rokah Matevž Luzar in Klemen Dvornik.

Višji inšpektor Taras Birsa (Sebastian Cavazza) vodi preiskavo 
umora. Foto: Sašo Štih
Višji inšpektor Taras Birsa (Sebastian Cavazza) vodi preiskavo umora. Foto: Sašo Štih

LJUBLJANA > Nadaljevanka nastaja pod streho igralnega programa Televizije Slovenija, posneli pa jo bodo na različnih lokacijah, poleg Ljubljane tudi v Bohinju. Snemanje bo trajalo 47 dni, predvidoma do sredine februarja. Kot so sporočili iz TV Slovenija, je nadaljevanka Jezero njihov prvi korak v kontinuirano produkcijo petdesetminutnih dramskih nadaljevank, gledalci pa si jo bodo lahko ogledali prihodnjo zimo. “Roman Jezero je sam po sebi zelo filmičen, poln intrigantnih zapletov in zanimivih likov, postavljen je v idilično pokrajino Triglavskega narodnega parka,” o svojih motivih za pisanje in režiranje nadaljevanke pove Matevž Luzar. Scenarij nadaljevanke so izkušeni filmski avtorji Luzar, Miha Hočevar in Srđan Koljević napisali skupaj z avtorjem knjižne uspešnice Jezero Tadejem Golobom.

Zgodba? Višji inšpektor Taras Birsa (Sebastian Cavazza), nekdanji alpinist, se na poti z novoletne zabave proti domu zaplete v preiskavo umora. Iz bohinjskega jezera je naplavilo truplo dekleta brez glave in pred Tarasom je izziv, ki ga ne bo mogoče zlahka premagati.

V preiskovalni ekipi, ki raziskuje vedno bolj kompleksen primer umora, so poleg Tarasa še mlada pripravnica Tina (Nika Rozman) ter kolega inšpektorja Brajc (Gregor Čušin) in Osterc (Matej Puc). V ostalih vlogah se predstavljajo znane slovenske igralke in igralci Nataša Barbara Gračner, Matjaž Tribušon, Vlado Novak, Igor Samobor, Brane Završan, Jana Zupančič in drugi. ZK


Najbolj brano