Mačke na lovu za kitaristko

Hellcats je skupina neustrašnih deklet, ki je slovenski glasbi prispevala prvo samostojno ploščo z rockovskim navdihom. Po mnogih nastopih doma in v tujini - lani je zažigala tudi kot predskupina legendarnih Pankrtov v ljubljanskih Stožicah - je zdaj na razpotju. Zakaj?

Hellcats na odru ljubljanskih Stožic. Foto: Cuden Uros
Hellcats na odru ljubljanskih Stožic. Foto: Cuden Uros

LJUBLJANA > Ženski bend Hellcats je nastal pred dobrimi petnajstimi leti in je na nek način oral ledino na domači glasbeni sceni, saj tovrstne bende praviloma sestavljajo glasbeniki močnejšega spola, morda s kakšno predstavnico nežnejšega.

Sestri Saša in Sonja Zagorc, ki sta vodji benda, sta povedali, da se je dosedanja kitaristka na vaje in koncerte vozila iz Beograda, kar je postalo že malce naporno. Seveda se še dobijo, tudi zaigrale bodo še skupaj, toda zdaj sta se odločili, da v svoje vrste pritegnejo še eno kitaristko. V načrtu imata tudi snemanje nove plošče, saj že zbirata material zanjo.

Novo kitaristko čakajo še drugi zanimivi izzivi, saj se dekleta že pripravljajo na 4. festival vse ženskih skupin Dan rock žena, ki sta ga kot spodbudo za ustvarjanje žensk v rock glasbi prvič organizirali pred petimi leti. Koncerti, snemanje videospotov, ustvarjanje in zabavne vaje so vsekakor nekaj, kar si želi vsaka glasbenica, sta še povedali in dodali, da upata, da se jim kmalu pridruži nova članica. Vse, ki jih zanima, vabijo, da se prijavijo in pošljejo posnetke svojega igranja na hellcatsaudition@gmail.com ali kar na FB stran skupine.


Najbolj brano