Koncertni ciklus Simfonic voices začenja nov krog

Na prvem koncertu iz letošnjega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices bo Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem drevi ob 20. uri v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega gostil ameriški zbor Carthage choir iz Wisconsina.

Ameriški zbor Carthage choir bo z gostitelji, Akademskim 
pevskim zborom Univerze na Primorskem, nastopil drevi v 
dvorani sv. Frančiška.
Ameriški zbor Carthage choir bo z gostitelji, Akademskim pevskim zborom Univerze na Primorskem, nastopil drevi v dvorani sv. Frančiška.  

KOPER > Carthage choir, ki ga vodi dirigent Eduardo Garcia-Novelli, bo nastopil skupaj z gostitelji, Akademskim pevskim zborom Univerze na Primorskem pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija. Ameriški zbor je bil leta 1927 ustanovljen kot Carthage College A Cappella Choir in v letošnji sezoni praznuje 90 let obstoja. Carthage choir, ki je nekoč izvajal izključno a cappella zborovsko glasbo sakralnega repertoarja, se zdaj posveča sakralni in posvetni glasbi različnih zborovskih tradicij. Od leta 1973 se je zbor odpravil na že 15 evropskih turnej, in sicer v Avstrijo, Češko, Anglijo, Francijo, Nemčijo, Nizozemsko, Irsko, Italijo, Severno Irsko, Poljsko, Škotsko, Švico in Španijo. V letošnjem letu bo zbor na evropski turneji, na katero se odpravi vsake tri leta, obiskal Madžarsko, Slovenijo in Italijo. Tako kot na druge dogodke iz cikla Simfonic voices je tudi vstop na nocojšnji koncert prost.


Najbolj brano