Brezupno obupni in zabavni otroci

Te knjige ne kupovati, če pa ste jo že, jo takoj uničite! Tako bralcu v uvodu prigovarja užaljeni trafikant Rade.

Jezni trafikant prizna, da je v Vseh teh brezupno obupnih otrocih najobupnejše to, da se v zgodbah ne pojavi tudi sam, zato si je vzel pravico, da se oglasi v uvodu, zaključku in še kje vmes.

Živopisno in kratkočasno knjigo je ustvaril izjemno uspešen angleški dvojec, komik, pisatelj, televizijski zvezdnik David Walliams in ilustrator Tony Ross. Nanizata deset brezupno obupnih otrok in vsak od njih se odlikuje s kako zoprno hibo, nakazano že v imenu: slinavi Slinko, cmerava Cilka, ušivi Šime, smrkavi Sandi, nemarna Neda ... Nekatere zgodbice so le zabavne, v najgloblji in najzanimivejši pa nastopa Brane Udav, “ki ima vedno prav”, hud piflar, ambiciozen in prevzeten kot noben drug. Njegovo življenje se zaplete, ko nekega dne pri svojem najljubšem šolskem predmetu, matematiki, učitelju zabrusi, da lahko prešteje do neskončno. In ker noče priznati, da se je vsaj enkrat zmotil, se loti štetja ...

David Walliams: Vsi ti brezupno obupni otroci, ilustriral Tony Ross, prevedel Milan Dekleva, Mladinska knjiga, 269 strani, cena 22,95 evra.

Knjigo je imenitno poslovenil Milan Dekleva, ki je v štorijo o Branetu Udavu vtkal tudi simpatičen poklon literarnemu kolegu in prijatelju - ena od Branetovih sošolk se imenuje Aleša Berger.


Najbolj brano