Jutri bo zazvenela Harmonikada

Jutri ob 20. uri se bo s koncertom tria Etnoploč na Mostovni pričel cikel štirih koncertov Harmonikada, ki ga prireja novogoriško Kulturno umetniško društvo KREA.

 Foto: Ana Kus
Foto: Ana Kus

SOLKAN, NOVA GORICA > Z izjemo drugega koncerta, ki bo v sredo, 21. novembra, v Kulturnem domu Nova Gorica nastopil Janez Dovč (na fotografiji) z glasbeno-gledališko predstavo Tesla, bodo vsi dogodki v Kulturnem centru Mostovna, kjer se bodo uro pred koncerti predstavili učenci glasbenih šol iz Tolmina, Ozeljana in Nove Gorice.

Prihodnji petek, 23. novembra, ob 21. uri, bo tamkaj nastopila tržaška zasedba Drom Pale Luma z romunskim harmonikarjem Ionelom Fedescujem, v soboto pa bo cikel sklenila italijanska skupina Accordeon Jazz Quartet.

Prireditelji poudarjajo, da je koncertni cikel nastal v želji, da bi harmoniko, ki pogosto igra stereotipno vlogo paradnega inštrumenta narodnozabavne glasbe, predstavili v drugačni luči. In ker pri nas še ni festivala, ki bi pod isto streho povezoval slovenske in mednarodne harmonikarje klasične, jazz in etno glasbe, ni nemogoče, da cikel koncertov nekega dne preraste v pravi festival.


Najbolj brano