Izšla bo knjiga spominov Beastie Boys

Ustanovna člana skupine Beastie Boys Michael Diamond (Mike D) in Adam Horovitz (Ad-Rock) sta v nedavnem radijskem intervjuju obljubila, da bodo jeseni izšli njuni spominski zapisi. Obljubljata, da to ne bo običajna knjiga spominov o glasbenikih. Po pisanju revije The Rolling Stone jo sicer pripravljata že od leta 2013.

Beastie Boys Foto: Wikipedia/Masao Nakagami
Beastie Boys Foto: Wikipedia/Masao Nakagami

LONDON > Newyorška skupina Beastie Boys je nastala v 80. letih minulega stoletja. Sprva je sledila punku, nato pa se usmerila v hip-hop. Zadnjič so bili na turneji leta 2009, od takrat ko je eden od ustanovnih članov hip hop tria Adam Yauch objavil, da so mu diagnosticirali raka, pa v živo niso več nastopili. Yauch, bolj znan kot MCA, je umrl po treh letih boja z rakom.

Zasedba je v 25 letih posnela osem studijskih albumov, prodanih je bilo več kot 50 milijonov kopij po vsem svetu. Za njihov prvi veliki uspeh velja album Licensed to Ill iz leta 1986, ena njihovih najbolj znanih uspešnic pa je You Gotta Fight for Your Right To Party!. Skupina je prejela tudi tri grammyje in bila leta 2012 sprejeta v Dvorano slavnih rock'n'rolla v Clevelandu.


Najbolj brano