Grmelo bo in tudi plesali bodo

Prihodnji teden se bo zvrstilo veliko koncertov, najbolj vroče pa bo v Trstu. Na Velikem trgu bodo v torek nastopili angleški heavymetalci Iron Maiden, v sredo ameriški pevec Steven Tyler, v soboto pa še škotsko-ameriški umetnik David Byrne.

Iron Maiden se na osrednji tržaški trg vračajo po skoraj točno dveh letih.
Iron Maiden se na osrednji tržaški trg vračajo po skoraj točno dveh letih.  

TRST > Koncertni niz Live in Trieste 2018 bodo v torek ob 21. uri na Velikem trgu oziroma Trgu zedinjenja Italije odprli leta 1975 ustanovljeni in po srednjeveški mučilni napravi železna devica imenovani Iron Maiden, ki so tam nazadnje nastopali pred dvema letoma. Pevec Bruce Dickinson, basist Steve Harris, kitaristi Dave Murray, Adrian Smith in Janick Gers ter bobnar Nicko McBrain bodo med turnejo Legacy Of The Beast v Trst pripotovali iz Madrida, od tam pa odpotovali v Atene. Vstopnice za stojišča bliže odra, naprodaj po 97,75 evra, so pošle, na voljo so še za stojišča po 74,75 evra.

V sredo ob 21.30 bo na istem odru nastopil 70-letni Steven Tyler. Pevca Aerosmithov spremlja šestčlanska skupina The Loving Mary iz Nashvilla. Družno nanizajo aerosmithovske hite Sweet Emotion, Cryin', Jaded, Dream On in Walk This Way, na repertoarju pa so tudi priredbe Beatlov (I'm Down, Oh! Darling, Come Together) in ledzepellinovska klasika Whole Lotta Love.

Vstopnice za neoštevilčena sedišča v treh kategorijah so naprodaj po 34,50, 57,50 in 69 evrov.

V soboto ob 21. uri bo na trgu nastopil še 66-letni David Byrne, nekdaj pevec in kitarist skupine Talking Heads (1975-1991). Na tokratni turneji stare klasike, denimo Once in the Lifetime in Burning Down the House, v družbi nenavadne tovarišije prepleta s pesmimi novega albuma American Utopia, prvega po 14-letnem premoru. Z zbirko, pri kateri je sodeloval njegov stari kolega Brian Eno, Byrne širi pozitiven pogled na življenje in svet. Koncert je križišče glasbe, gledališča, poezije in plesa. Na voljo so vstopnice za sedišča (od 55,70 do 87,95 evra), sedišča prve kategorije pa so že razprodana.


Najbolj brano