KINO Po prazničnem mrtvilu mojster scenaristike

V koprski Cineplexx po večinoma otroško obarvanem programu prihaja najnovejši film mojstra scenaristike Aarona Sorkina, ki se je z vrhunsko igralsko zasedbo podal v svet pokra in osvetlil življenje pokeraške princese Molly Bloom.

Jessica Chastain je upodobila pokeraško princeso Molly 
Bloom.
Jessica Chastain je upodobila pokeraško princeso Molly Bloom. 

PRIMORSKA > Aaron Sorkin, ki je najbolj zaslovel s politično nadaljevanko Zahodno krilo, nima nikakršnih pomislekov pri navajanju resničnih oseb in osvetljevanju njihovih “incestuoznih” razmerij med politiko, mediji in gospodarstvom. V Veliki igri se osredotoči na resnično zgodbo o Molly Bloom (Jessica Chastain), ki je kar celo desetletje vodila najekskluzivnajše nezakonite igre. Molly je bila smučarka, ki je po neuspešnih kvalifikacijah za olimpijske igre postala natakarica. Nezadovoljna z navadno službo je ustanovila nezakonito igralnico, ki so jo obiskovali slavni igralci in velike ribe z Wall Streeta. Molly je uspešno vodila posel, dokler niso nekega večera pri njej potrkali agenti FBI. Edini zaveznik je bil njen odvetnik Charlie Jaffey, ki je razkril, da je Molly mnogo več od tistega, kar se je pisalo o njej. Sorkin je nazadnje blestel kot scenarist v nadaljevanki Uredništvo in filmu Steve Jobs.

V izolskem kinu sta na ogled največji razočaranji minulega leta Mati! in Ubijanje svetega jelena, v Sežani pa ne spreglejte velikega cannskega zmagovalca Kvadrat.


Najbolj brano