Po več kot 20 letih se vrača Buffy, izganjalka vampirjev

Enaindvajset let po izidu prve epizode kultne serije Buffy, izganjalka vampirjev je v delu nova različica te fantazijsko-akcijske serije. Kdo bo v naslovni vlogi nadomestil po prepričanju mnogih oboževalcev nezamenljivo Sarah Michelle Gellar, še ni znano. Po pisanju Hollywood Reporterja naj bi bilo gotovo le, da bo Buffy Summers temnopolta igralka.

Kdo bo v naslovni vlogi nadomestil po prepričanju mnogih 
oboževalcev nezamenljivo Sarah Michelle Gellar, še ni znano.
Kdo bo v naslovni vlogi nadomestil po prepričanju mnogih oboževalcev nezamenljivo Sarah Michelle Gellar, še ni znano. 

LOS ANGELES > Danes 41-letna Sarah Michelle Gellar je bila za nastop v seriji, ki so jo snemali med letoma 1997 in 2003, nagrajena s štirimi nagradami po izboru najstnikov teen choice in eno nagrado saturn za najboljšo televizijsko igralko, nominirana pa je bila tudi za zlati globus.

Odigrala je bistro najstnico, ki je gimnazijo Sunnydale reševala pred vampirji, demoni in drugimi nadnaravnimi temnimi silami. S sedmimi sezonami in 144 epizodami sta serija in z njo tudi glavna igralka postali ikoni v Združenih državah Amerike, Kanadi, Združenem kraljestvu, na Irskem in v Avstraliji.

Ko je minilo 20 let, odkar je serija začela žeti uspehe, je igralka ob tem, ko se je znova sešla originalna igralska zasedba, dejala, da je bila serija uspešna zato, ker je predstavljala metaforo. Groza odraščanja, ki je najtežji čas življenja, se je po njenih besedah manifestirala skozi dejanske pošasti.

Po poročanju Hollywood Reporterja bo scenarij za novodobno različico serije Buffy, izganjalka vampirjev za 20th Century Fox Television napisala Monica Owusu-Breen, med producenti pa bo tudi ustvarjalec serije Joss Whedon.

Obuditve serije niso vsi veseli, piše The Guardian in pri tem navaja objavo režiserja Michaela Pattersona na družbenem omrežju twitter: "Oprostite, ampak res nihče si ni želel ponovnega zagona serije Buffy. Obuditve serije ... da. Toda ne ponovnega zagona. Originalna TV serija je podala popolno zgodbo in izpolnila vse cilje (ter ob tem revolucionirala televizijo). Zakaj bi se poigravali s to veličino?"

Serija je slavila moč žensk in pripomogla k priljubljenosti vampirjev na televizijskih ekranih. Sledile so ji denimo saga Somrak ter seriji Vampirski dnevniki in Prava kri. Še danes ima veliko oboževalcev - več jih je na družbenih omrežjih po naznanitvi nove serije zapisalo, da nihče ne more zamenjati Sarah Michelle Gellar. Oboževalci se bojijo, da bo nova serija uničila zapuščino originalne.


Najbolj brano