KINO Praznično kino mrtvilo, z izjemo ponudbe za otroke

V prihajajočih dneh v koprski Cineplexx vabi kopica otroških filmov, med katerimi kraljuje najnovejši film iz sage Vojne zvezd: Poslednji Jedi in v katerem je vse bolj očiten Disneyjev vpliv, večina preostalih primorskih kinematografov pa v prazničnih dneh ne bo obratovala.

 Medvedek Paddington v akciji
Medvedek Paddington v akciji 

PRIMORSKA > Pred novoletnimi prazniki si lahko odraslo občinstvo jutri v sežanskem kulturnem domu ogleda nesporno filmsko klasiko Nebo nad BerlinomWima Wendersa. Zasanjana črno-bela oda Berlinu pred padcem (ne)slavnega zidu, podprta z glasbo Nicka Cavea, je Wendersu leta 1987 v Cannesu prinesla zlato palmo za najboljšo režijo. V izolskem Art kinu Odeon pa drevi še predvajajo biografski film Največji šovmen (predvajajo tudi v Cineplexxu), v katerem ima glavno vlogo Hugh Jackman, ki igra “očeta šovbiznisa” P. T. Barnuma.

V Cineplexxu pa je na ogled plejada otroških filmov, in sicer od Medvedka Paddingtona, Bikca Ferdinanda, Koko in velike skrivnosti, Očka proti fotru ... Tisti, ki kraljuje glede na izkupiček od prodaje kino vstopnic po svetu, pa je Vojna zvezd: Poslednji Jedi. Disney je s prilagojenim otroškim humorjem in izvrstno animiranimi živalskimi liki zadel v polno.


Najbolj brano