KINO V Kopru Steven Spielberg, v Izoli Rok Biček

Od danes je v koprskem Cineplexxu na ogled najnovejši film Stevena Spielberga Zamolčani dokumenti, v katerem imata glavno vlogo oskarjevca Meryl Streep in Tom Hanks, ki sta se lotila raziskovanja resnice o vojni v Vietnamu.

V Zamolčanih dokumentih glavni vlogi zasedata oskarjevca 
Meryl Streep in Tom Hanks.   Foto: Niko Tavernise
V Zamolčanih dokumentih glavni vlogi zasedata oskarjevca Meryl Streep in Tom Hanks.  Foto: Niko Tavernise

PRIMORSKA > Meryl Streep igra prvo žensko založnico časopisa The Washington Post, Tom Hanks pa zagnanega urednika istega časopisa, ki po objavi tako imenovanih Pentagon papers leta 1971 v New York Timesu začneta raziskovati in razkrivati državne skrivnosti, ki se raztezajo prek tri desetletja in v katere so bili vpleteni štirje ameriški predsedniki.

V izolskem Art kinu Odeon so z včerajšnjim obiskom Roka Bička pospremili primorsko premiero njegovega drugega celovečerca Družina, pogumnega dokumentarca, ki na Dolenjskem spremlja Mateja in njegovo družino, ki pa ni običajna. Matej se je namreč rodil v družini s posebnimi potrebami, Biček pa se je z opazovalno metodo lotil spremljanja zgodbe njegovega življenja. Družina bo v nedeljo na ogled tudi v sežanskem kulturnem domu.

Za “zamudnike” pa bodo v novogoriškem kulturnem domu v petek predvajali izjemno dramo Manchester by the Sea s Caseyjem Affleckom v glavni vlogi očeta, ki se po izgubi svojih otrok ne more vrniti nazaj v običajno življenje. V soboto pa bo še Dan osvoboditve - Laibach v Severni Koreji.


Najbolj brano