Jacksonov “kader”

V Cineplexxu predvajajo režijski prvenec “učenca” Petra Jacksona Christiana Riversa Smrtonosni stroji po istoimenski steampunkovski futuristični literarni predlogi Philipa Reevea.

Avtorja knjižne tetralogije Smrtonosni stroji Philipa Reeva so 
povabili na snemanje, kjer je bil nad igralci in prizori  očaran.
Avtorja knjižne tetralogije Smrtonosni stroji Philipa Reeva so povabili na snemanje, kjer je bil nad igralci in prizori očaran. 

Christian Rivers je Petra Jacksona spoznal pri 17 letih in je od leta 1992 risal storyboarde za vse Jacksonove filme, začenši s splatter grozljivko Braindead. Kasneje se je Rivers izmojstril še v posebnih učinkih. Leta 2005 je prejel tudi oskarja za posebne učinke v Jacksonovem King Kongu. Moralo pa je miniti še nekaj let, da se je opogumil za režijski prvenec. Opogumil ga je prav Jackson, ki je sicer že leta 2009 kupil avtorske pravice za filmsko predelavo, toda produkcija filma se je začela šele leta 2016. V projekt je Jackson v vlogi producenta privabil še številne svoje sodelavce iz sag Gospodar prstanov in Hobit. Zgodba se začne takole: tisočletja po kataklizmi, ki je uničila civilizacijo, se je človeštvo prilagodilo in razvilo nov način življenja. Zdaj se po svetu potikajo orjaška premična mesta, ki neusmiljeno prežijo na manjša mesta.


Najbolj brano