George Clooney se vrača na televizijo z miniserijo Kavelj 22

Ameriški filmski igralec George Clooney se vrača na male zaslone v miniseriji Kavelj 22. Clooney bo v miniseriji zaigral, jo produciral in pri njej sodeloval tudi kot sorežiser. To bo njegova prva televizijska vloga po dveh desetletjih, ko je zaslovel kot zdravnik Doug Ross v seriji Urgenca.

Ameriški filmski igralec George Clooney se vrača na male 
zaslone v miniseriji Kavelj 22.  Foto: Andraž Gombač
Ameriški filmski igralec George Clooney se vrača na male zaslone v miniseriji Kavelj 22.  Foto: Andraž Gombač

NEW YORK > Serija Kavelj 22 bo nastala kot priredba priznanega romana Josepha Hellerja iz leta 1961, vojne satire, v kateri se člani eskadrilje ameriških vojakov med II. svetovno vojno skušajo izogniti bojnim poletom. Edina pot za to je, da jih diagnosticirajo kot psihično nestabilne. A to jim preprečuje vojaško pravilo, imenovano Kavelj 22, ki pravi, da je vojak, ki razglasi, da je nezmožen opravljati bojne polete zaradi psihične nestabilnosti, dovolj stabilen, saj že samo dejstvo, da se tega zaveda, pomeni, da ni nor.

Po besedah predsednice Paramount Television Amy Powell bo serija obsegala zgolj šest epizod, potekajo pa tudi dogovori, da bi jo bilo mogoče gledati preko spletne platforme Hulu. Amy Powell je za Hollywood Reporter razkrila, da bo dvakratni oskarjevec Clooney prejel honorar okoli milijon ameriških dolarjev na epizodo.

Clooney je televizijsko serijo Urgenca zapustil leta 1999 in se podal na uspešno filmsko pot. Vmes se je kot gost pojavil v nekaj televizijskih produkcijah. Najodmevneje leta 2009 v 15. in zadnji seriji Urgence.


Najbolj brano