Cannes oprostil Larsu von Trierju

Uprava mednarodnega filmskega festivala v Cannesu je po pisanju italijanske tiskovne agencije Ansa oprostila kontroverznemu danskemu režiserju Larsu von Trierju, ki so ga zaradi spornih izjav leta 2011 razglasili za nezaželenega festivalskega gosta. Letos se Trier namreč vrača v Cannes s filmom The House That Jack Built.

Lars von Trier si je status persone non grate leta 2011 prislužil med 
drugim, ko je med predstavitvijo svojega filma Melanholija na 
festivalu izjavil, da "razume Hitlerja".
Lars von Trier si je status persone non grate leta 2011 prislužil med drugim, ko je med predstavitvijo svojega filma Melanholija na festivalu izjavil, da "razume Hitlerja". 

CANNES > Trier si je status persone non grate leta 2011 prislužil med drugim, ko je med predstavitvijo svojega filma Melanholija na festivalu izjavil, da "razume Hitlerja".

Večkratni nominiranec in tudi prejemnik zlate palme (Plesalka v temi, 2000) bo izven tekmovalnega programa letos na prestižnem festivalu A-kategorije predstavil svoj najnovejši film The House That Jack Built z Mattom Dillonom v glavni vlogi.

Izdelek, ki je bil sprva zamišljen kot mini serija, napovedujejo kot "najbrutalnejši film v njegovi karieri". Gledalec bo sledil obdobju 12 let, v katerih je na delu serijski morilec Jack (Matt Dillon), ki ga je najverjetneje navdihnil lik Jacka Razparača. Življenje odvzame petih ženskam, ki jih med drugim igrajo Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan in Riley Keough.

V novem Trierjevem filmu bo zaigral tudi švicarski igralec Bruno Ganz. Prevzel bo vlogo Vergea, kateremu Jack pripoveduje o svoji zločinski preteklosti.

Trier s svojimi filmi navdušuje, šokira, preseneča in provocira. Med njegovimi najbolj znanimi deli so Evropa, Lom valov, Idioti, Plesalka v temi, Dogville in Nimfomanka. Velja za enega najvplivnejših živečih filmskih režiserjev na svetu.


Najbolj brano